Piena zobu izkrišana un kaula zobu augšana skolas vecuma bērniem

Piena zobu izkrišana un kaula zobu augšana skolas vecuma bērniem

20. Sep 2012, 13:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katram bērnam ikviens process norit individuāli, arī zobu izkrišana.

 

6–12 gadi

 
Bērnam sāk izkrist zobi. Šajā periodā bērnam būs gan piena, gan pastāvīgie zobi, kas pakāpeniski nomainīs atlikušos piena zobus. 
Piena zobi var izkrist jebkādā secībā, lai gan, iespējams, tie kritīs tādā pat secībā, kādā ir izšķīlušies. Pirmie parasti izkrīt tieši centrālie zobi, kas notiek apmēram 6-7 gadu vecumā,  nākošie ārā krīt sānu zobiņi (aptuveni 7-8 gadu vecumā). Pēc tam krīt ārā molāri. To izkrišana beidzas apmēram 9-12 gadu vecumā. 

 



12 gadi

 
Bērnam ir 28 pastāvīgie zobi, tāpat kā pieaugušajam. Apmēram vecumā no 16 līdz 19 gadiem var parādīties četri gudrības zobi.

 

 

Calgel zobu gels

Mazuļiem no 3 mēnešu vecuma

Ātri atbrīvo no sāpēm smaganās, piemīt viegli antiseptisks efekts.

 

Deva

Nelielu gela daudzumu ( apmēram 5-7 mm uzspiež uz tīra pirksta gala) iemasē mazuļa smaganās. Ja nepieciešams, želeju var lietot atkārtoti ne mazāk kā pēc 20 minūtēm, ne biežāk kā 6 reizes dienā.

 

Piesardzības pasākumi

Nepārsniedziet ieteikto dienas devu. Ja ir kādas blakusparādības vai pārdozēšana, pārstājiet lietot zobu gelu un konsultējieties ar savu ārstu.

 
 
Kontrindikācijas
 

Nelietot, ja ir bojātas vai asiņojošas smaganas. Nedrīkst lietot bērniem, kuriem ir alerģija pret lidokaīnu vai kādu citu no Calgel aktīvo vielu vai jebkuru no palīgvielām.