Minerāleļļa un augu eļļas- nav atšķirības, kādā veidā šīs eļļas nokļūst ādā

Minerāleļļa un augu eļļas- nav atšķirības, kādā veidā šīs eļļas nokļūst ādā

30. May 2012, 12:53 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Eļļu spēja iespiesties ādā ir atkarīga no to spējas izkļūt cauri ādas virsējiem slāņiem. Lai nodrošinātu vislabāko ādas aizsargbarjeras darbību, eļļas mitrina ādu, pastiprinot lipīdus, kas ir ādas dabiskā raga kārtas sastāvdaļa.

 

Pētījumi, kas salīdzina lipīdu koncentrācijas rādītājus zīdaiņu ādā pēc dažādu eļļu uzklāšanas, parāda, ka spējai izkļūt cauri ādas raga kārtai nav novērojamas lielas atšķirības*.


Grafiki parāda augu eļļas (saldās mandeļeļļas vai jojobas eļļas), minerāleļļas un vazelīneļļas daudzumu un koncentrāciju ādā pēc to uzklāšanas.


Rezultāti parāda, ka minerāleļļa un augu eļļas iekļūst ādā līdzvērtīgā koncentrācijā un dziļumā. Vazelīneļļa, ko lietoja kā pozitīvo kontroli, ādā iekļūst dziļāk nekā citas eļļas. Tika ziņots, ka rezultāti ar pieaugušo cilvēku un zīdaiņu ādu bija līdzvērtīgi*.

 

Lipīdu koncentrācija un iesūkšanās ādā 30 minūtes pēc eļļas uzklāšanas.

___________

*Stamatas G. et al. Lipid uptake and skin occlusion following topical application of oils on adult and infant skin. J Derm Sci 2008;  50:135–42.

 

JOHNSON’S® Baby eļļai ir ļoti plašs pielietojums, un tam ir liela nozīme, izmantojot eļļu zīdaiņiem.

Johnson's Baby eļļa ar kumelīšu ekstraktu, 200ml

Johnson's Baby eļļa ar alvejas ekstraktu, 200ml

Johnson's Baby eļļa, 200ml

Johnson's Baby bed time eļļa ar lavandu, 200ml

Kristine Ennīte Kristine Ennīte 21. Nov 2018, 10:29

Diezgan riebīgi, ka vēl joprojām tiek reklamēta Johnson minerāleļļa, un jo īpaši Māmiņu klubā, kam būtu jārūpējas par māmiņu un bērnu veselību. 2015. gada Vācijas pētījumā tika izpētīti 25 minerāleļļu saturoši produkti, tai skaitā Johnson's, Bebe, Blistex, Dovbe, Nivea un Biooil un tajos tikai atrasto aromātiskie ogļūdeņraži MOAH, kas ir kancerogēni.