Mazais atsakās ēst zobiņu nākšanas laikā

Mazais atsakās ēst zobiņu nākšanas laikā

02. Apr 2012, 12:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Turpinām atbildēt uz māmiņu jautājumiem par zobiņu nākšanas laiku! Atbild stomatologs Viktorija Artemenko.


Jautājums:

Labdien! Bērnam tagad nāk zobi un viņš jau 2.dienu neko neēd. Acīmredzami bērns grib ēst un to arī prasa, bet kad sākas ēšanas process, tad sākas raudāšana. Krūti ņem. Vai tas varbūt saistīts ar zobiņu nākšanu? Kā šajā situācijā rīkoties?

 

Atbild stomatologs Viktorija Artemenko:

 

Lai atvieglotu sāpes, uzklājiet gēlu uz mazuļa smaganām, ļaujiet viņam pasūkāt ābola šķēlīti. Ja otrajā dienā uzlabojumu nav, bērns noteikti jāparāda ārstam.

Regulāri apmeklējiet ārstu!

 

Calgel zobu gels

Mazuļiem no 3 mēnešu vecuma

Ātri atbrīvo no sāpēm smaganās, piemīt viegli antiseptisks efekts.

 

Deva

Nelielu gela daudzumu ( apmēram 5-7 mm uzspiež uz tīra pirksta gala) iemasē mazuļa smaganās. Ja nepieciešams, želeju var lietot atkārtoti ne mazāk kā pēc 20 minūtēm, ne biežāk kā 6 reizes dienā.

 

Piesardzības pasākumi

Nepārsniedziet ieteikto dienas devu. Ja ir kādas blakusparādības vai pārdozēšana, pārstājiet lietot zobu gelu un konsultējieties ar savu ārstu.

 
 
Kontrindikācijas
 

Nelietot, ja ir bojātas vai asiņojošas smaganas. Nedrīkst lietot bērniem, kuriem ir alerģija pret lidokaīnu vai kādu citu no Calgel aktīvo vielu vai jebkuru no palīgvielām.

 

Blakusparādības
 

Parādoties jebkādām nevēlamām blakusparādībām, zāļu lietošana jāpārtrauc un jākonsultējas ar ārstu.

06. Jun 2011, 11:36

ai, cik mums tas tagad ir aktuāli - nevaru līdz galam saprast - vai tie tiešām ir zobi, vai karstais laiks - mēs ēdam pa mazām porcijām agrāko 5 reižu dienā kādas astoņas - deviņas, un arī mums pieniņš tagad ir mīļāks. Dodu arī gurķi un sausiņus pasūkāt.