Ķermeņa vietas, kuras neaiztikt

Ķermeņa vietas, kuras neaiztikt

05. Aug 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tāpat kā pieaugušajiem, arī bērniem ir vietas uz ķermeņa, kur nepatīk, kad pieskaras. Noskaidrosim, kuras tās ir!

Fizioterapeite Klaudija Hēla sniedza padomu, kā izvairīties no kontakta ar bērna kaklu un padusēm, kā arī atklāja nepatīkamās sekas, kas izriet no šo ķermeņa daļu izmantošanas bērna pacelšanā.

Kakls. Tā ir ķermeņa kustīgā daļa un to satverot no mugurpuses (nemaz nedomājot par iespēju to darīt no priekšpuses), bērnam rodas nepatīkamas sajūtas. Šāda pozīcija ierobežo bērna kustības, kā arī veicina tonusa veidošanos, jo bērns automātiski sarauj pleciņus uz augšu un rada sasprindzinājumu kakla un muguras daļā.

Kā darīt labāk? Bērnu satver ar plaukstu aiz pakauša. Šī kustība neliks bērnam sarauties, kā arī neradīs diskomfortu un ierobežos viņa kustības.

Paduses. Lielākā daļa vecāku savus bērnus ceļ aiz padusēm, bet tas ir nepareizi, jo līdzīgi kā satvērienā aiz kakla, bērnam automātiski paceļas pleciņi un rodas sasprindzinājums kakla un muguras daļā.

Kā darīt labāk?  Vel bērnu uz sāniņa, tad vel uz rokas un iecel tajās, piemēram šūpuļa pozā. Tā ir daudz pareizāka un mazajam patīkamāka pozīcija nekā satveršana aiz padusēm. Atceries, ka velšana ir jāpraktizē gan no labās, gan kreisās puses, lai neveidotos situācija, kad attīstītāka ir tikai viena puse. 

Klaudija atklāj, ka vecāki visbiežāk izmanto tieši šīs ķermeņa daļas, aiz kurām celt savus bērnus, taču viņa iesaka no tām izvairīties, jo var rasties problēmas turpmākā bērna attīstībā.

Māmiņu Klubs

Mazuļu hendlings vecākiem