Kādi ir autiņbiksīšu dermatīta simptomi?

Kādi ir autiņbiksīšu dermatīta simptomi?

03. Dec 2014, 00:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai zināji, ka autiņbiksīšu dermatīta izraisītie simptomi mēdz būt visai dažādi? Par autiņbiksīšu dermatīta izraisītajiem simptomiem stāsta P.Stradiņa Perinatālās aprūpes centra jaundzimušo virsmāsa Elita Svareniece. 

„Autiņbiksīšu dermatīta simptomi variē atkarībā no tā, cik nopietni ir izsitumi uz bēbīša dupša,”  stāsta P.Stradiņa Perinatālās aprūpes centra jaundzimušo virsmāsa Elita Svareniece. „Lielākā daļā gadījumā šie simptomi ir visai viegli.”

Viegli izsitumi autiņbiksīšu rajonā

Ja mazulim ir viegli izsitumi, neliels ādas laukumiņš autiņbiksīšu zonā ir pārklāts ar rozīgiem vai sarkanīgiem izsitumiem, ko parasti veido mazi plankumiņi vai pūtītes, skaidro Elita Svareniece. Šādā gadījumā mazuliss parasti jūtas labi, sajūtot diskomfortu tikai urinējot vai kakājot un laikus nenomainot autiņbiksītes.

Nopietni izsitumi autiņbiksīšu rajonā

Ja mazulim ir smagi izsitum, tad simptomi autiņbiksīšu dermatītam ir daudz nopietnāki, kas liek bēbītim just diskomfortu un justies kreņķīgam. Šajos gadījumos simptomi var būt: koši sarkani izsitumi; sausa, bojāta āda; pietūkums un čūlas uz ādas.

Nopietnākos gadījumos izsitumi klāj lielāko daļu autiņbiksīšu zonas un var izplatīties arī uz kājām vai uz vēdera. Tā kā mazulis jūt diskomfortu, viņš var biežāk raudāt kā ierasts, kā arī būt jutīgs ārējiem kairinātājiem.

Ja mazulim āda autiņbiksīšu zonā pietūkst, ir sakairināta vai parādās drudzis, steidzami sazinies ar ģimenes ārstu,jo tā var būt infekcijas pazīme!

Lai jūsu mazuļiem vesela ādiņa!

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv