Kā nomainīt autiņbiksītes?

Kā nomainīt autiņbiksītes?

08. May 2012, 12:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daudziem jaunajiem vecākiem dienā nomainīto autiņbiksīšu skaits ir pārsteigums. Lai tas neradītu problēmas, pirms mazuļa atvešanas mājās no slimnīcas iegādājieties pietiekoši daudz autiņbiksīšu.

 

Neaizmirstiet nomazgāt rokas pirms sākat mainīt autiņbiksītes. Lai zīdainītis NEKAD nepaliktu uz pārtinamā galda bez uzraudzības, pirms sākat autiņbiksīšu  nomaiņu, pārliecinieties, ka jums pa rokai

ir šādas vajadzīgas lietas:

 

• tīras autiņbiksītes;

 

• mitrās salvetes bērniem vai mitra auduma salvete (kura tiek izmantota TIKAI šim nolūkam);

 

• plastmasas maisiņš, kurā izmest izlietotās autiņbiksītes;

 

• bērnu krēms autiņu zonai autiņbiksīšu radīto izsitumu novēršanai

 

• vai, ja tādi jau ir, krēms pret autiņbiksīšu radītajiem izsitumiem;

 

• tīras mazuļa drēbītes (katram gadījumam).

 

 

1. Noguldiet mazuli uz līdzenas, drošas virsmas. Ja izmantojat pārtinamo galdiņu (ērts ārkārtas  gadījumā!), nenoņemiet no mazuļa roku ne brīdi. Ne mirkli nenovērsiet no bērna skatu!

 

2. Atlokiet autiņbiksīšu lipīgās maliņas un noņemiet autiņbiksītes. Salokiet lipīgās maliņas, lai tās nevarētu kaut kur pielipt (arī mazulim!).

 

3. Ar mitrajām salvetēm bērniem vai auduma salveti, kas samitrināta ūdenī un vieglā mazuļu mazgāšanas līdzeklī, notīriet autiņu zonu, gan zēniem, gan meitenēm darot to virzienā no priekšpuses uz aizmuguri. Pārlokiet netīrās autiņbiksītes un nolieciet tās malā. Novietojiet zem mazuļa tīras autiņbiksītes.

 

4. Noslaukiet mazuļa ādu autiņu zonā un uzklājiet aizsargkrēmu. Ja jūsu mazulim jau ir izveidojušies autiņbiksīšu radīti izsitumi, izvēlieties līdzekli, kura sastāvā ir ādu nomierinošas un dzīšanu veicinošas vielas.

 

5. Sakārtojiet tīrās autiņbiksītes un nostipriniet lipīgās maliņas, pavelkot un piespiežot tās virzienā no biksīšu aizmugurējās uz priekšējo virsmu. Tām jābūt nostieptām, bet ne pārāk ciešām.

 

6. Pēc tam izmetiet netīrās autiņbiksītes un atkal nomazgājiet rokas. Tas nu ir paveikts!

 

Johnson's® baby krēms autiņu zonai

Lietošana: uzklāt plānu kārtu uz tīras un sausas ādas, piemērots izmantošanai katrā autiņu mainīšanas reizē.