Cik ilgi var būt temperatūra, nākot zobiņiem?

Cik ilgi var būt temperatūra, nākot zobiņiem?

15. Mar 2012, 12:35 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Cik ilgi var turēties temperatūra, nākot zobiņiem? Atbild pediatre Gerda Lielause.

 

Jautājums:

Alisei ir 1 gads un astoņi zobi ir laukā. Bet tagad jau trešā nedēļa, bet parādās temperatūra 37 vai 37,2.Daktere teica, ka taisās nākt dzerokļi, jo smaganas ir sapampušas ir parādījusies caureja, bet no zoba ne miņas. Cik ilgi var turēties tāda temperatūra?Vai ir jāmeklē cits cēlonis?

 

Atbild pediatre Gerda Lielause:

Trīs nedēļas zobu šķelšanās gadījumā ir par ilgu. Šeit ir arī jautājums par caureju un šķidru vēderu. Tas nav viens un tas pats. Šķidrs vēders, ja „lielās darīšanas” ir normāla biežuma, bet tikai šķidrākā konsistencē, var būt kā funkcionāli traucējumi, ja ir kāda pārtikas produkta nepanesība, vai, īslaicīgi, ja zobu šķelšanās. Caureja – ļoti bieži, ūdeņaina un bez satura.  Domāju, ka šajā gadījumā ir jāpadomā arī par kādu citu cēloni, piemēram Rota vīrusa infekciju. Noteikti jādodas pie sava ģimenes ārsta.

 

 


Uzdod savu jautājumu,rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

Calgel zobu gels

Mazuļiem no 3 mēnešu vecuma

Ātri atbrīvo no sāpēm smaganās, piemīt viegli antiseptisks efekts.

 

Deva

Nelielu gela daudzumu ( apmēram 5-7 mm uzspiež uz tīra pirksta gala) iemasē mazuļa smaganās. Ja nepieciešams, želeju var lietot atkārtoti ne mazāk kā pēc 20 minūtēm, ne biežāk kā 6 reizes dienā.

 

Piesardzības pasākumi

Nepārsniedziet ieteikto dienas devu. Ja ir kādas blakusparādības vai pārdozēšana, pārstājiet lietot zobu gelu un konsultējieties ar savu ārstu.

 
 
Kontrindikācijas
 

Nelietot, ja ir bojātas vai asiņojošas smaganas. Nedrīkst lietot bērniem, kuriem ir alerģija pret lidokaīnu vai kādu citu no Calgel aktīvo vielu vai jebkuru no palīgvielām.

 

Blakusparādības
 

Parādoties jebkādām nevēlamām blakusparādībām, zāļu lietošana jāpārtrauc un jākonsultējas ar ārstu.