Bēbīša nedēļas. 41.- 42. nedēļa

Bēbīša nedēļas. 41.- 42. nedēļa

20. Jan 2013, 10:41 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kas garšo tavam mazulim? Kāds ir viņa raksturiņš? Vai esi par to aizdomājusies? Uzzini šodien vairāk par viņa dzīves 41.-42. nedēļu.

Skaties, kā augu

Ja Tu ar mazuli līdz šim neapmeklējāt bēbīšu skolu vai nesatikāties ar Tavām draudzenēm, kurām arī ir bērni, tad šis ir īstais brīdis, lai atrastu pirmos draugus. Lai gan satikšanās ar citiem cilvēkiem, iespējams, Tev sagādās lielāku prieku nekā mazulim, ir liela iespējamība, arī bēbītim patiks jaunie draugi un viņš ar aizrautību kopā ar viņiem pavadīs laiku. Šajā vecumā bērni tieši nespēlējas, bet gan vēro un mācās viens no otra.

Tā kā labās manieres, piemēram, dalīšanās ar citiem, šajā vecumā nav apgūtas, nebūtu ieteicams, ja atstātu savu lolojumu vienu pašu, jo tas var būt viens mirklis un kāds ir nodarījis viņam pāri, pagrūžot, iekniebjot. Tomēr atceries, ka arī Tavs bēbītis var darīt pāri citiem mazuļiem, tāpēc pieskati viņu labi!

Mazuļa aprūpe

Šajā vecumā daudziem bēbīšiem patīk ēst gabalēdienus, t.i., turot pirkstiņos veselus gabalus, piemēram, gurķu, cepumu, banānu vai ābolu gabalus. Lai gan no malas var izskatīties, ka Tavs lolojums vairāk rotaļājas nekā ēd, ēšana gabaliem nav tikai izklaide, jo attīsta sīko motoriku. Griežot augļu, dārzeņus, gaļu vai cita veida pārtiku gabaliņos, ņem vērā, lai tie būtu apmēram pirksta lielumā. Tādējādi Tu izvairīsies no aizrīšanās. Ņem vērā, ka ik pa brīdim Tev mazais ir jāuzrauga, lai nenotiktu aizrīšanās!

Tu un Tava ģimene

Vai grūtniecības laikā Tu ar savu partneri izrunājāt jautājumus, kas ir saistīti ar vecāku lomu un bērnu audzināšanu? Lielākā daļa to neizdara. Bet, pat ja izdara, nav iespējams paredzēt ikvienu situāciju, kas varētu rasties. Vēl ļoti svarīgi apzināties, ka teorētiskās zināšanas ir viens, bet praktiskās zināšanas pavisam kaut kas cits. Piemēram, ja plānoji atsākt strādāt no mājām, kad bēbītim būs pāris mēneši, tad tagad, kad Tavs lolojums ir uz rokām, redzi, ka tas nav tik vienkārši, kā varēja sākumā likties.

Audzināšanas jautājumos starp partneriem nereti parādās karstas diskusijas un pat strīdi. Visbiežāk tas notiek tādos jautājumos kā brīvība/ disciplīna un neatkarība/ atkarība. Droši vien jau esat saskārušies ar šo jautājumu risināšanu pēdējos mēnešos, kad mazulītis sācis iekarot jaunas teritorijas – Vai nospraust robežas bērna uzvedībai? Cik tālu ļaut iet? Vai ir vajadzīga stingra disciplīna un dienas režīms?

Jāatceras, ka ikviens no vecākiem bērniņu audzina, balsoties pēc savas pieredzes, tādēļ, lai panāktu kompromisu un vienošanos, abiem kārtīgi jāizrunājas un jānoskaidro, kas katram ir pieņemams un kas nav.

Nofotografē savu mazuli!

Vai Tu zināji, ka Tavu bēbīti vajadzētu fotogrāfēt?

Pirmais dzīves gads ir aizraujošs laiks, kad notiek straujas pārmaiņas un attīstība, tāpēc nenožēlo pāris latus un aizved bēbīti nofotografēties, ja Tev nav tāda iespēja izdarīt to mājās. Krāsainas atmiņas par dažādiem mazuļa vecuma posmiem vēlāk sagādās jaukus brīžus. Neaizmirsti visas fotogrāfijas ievietot skaistā albumā, lai tās neizklīstu pa mājām!

Māmiņu Klubs