Bēbīša ādas ikdienas kopšana ar Sanosan kosmētiku

Bēbīša ādas ikdienas kopšana ar Sanosan kosmētiku

13. Jan 2012, 16:45 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazuļa ādiņa ir daudz jutīgāka un maigāka kā pieaugušajiem, tāpēc tai ir nepieciešama īpaša kopšana. Kādas ir biežākās ādas problēmas mazuļiem un kā tās kopt, lasi tālāk!

 

Aizsardzība pret sausu ādu

Sarkana, plēkšņaina āda var parādīties jebkur uz Tava mazuļa ķermeņa, sevišķi uz sejas. Tas visbiežāk notiek ziemas laikā, jo aukstais gaiss nesniedz ādai tik daudz mitruma kā to dara siltais gaiss.

 

Kā pasargāt bēbīša ādu: ir labi vannot mazuli katru dienu, bet pārliecinies, ka ūdens nav pārāk silts. Izvairies no ziepju un šampūnu lietošanas, kas satur alkoholu vai smaržvielas. Arī pēc vannas vari lietot kādu ādu mitrinošu līdzekli.

 

Aizsardzība pret ekzēmu

Īpaši sausa, niezošana āda ģimenēs mēdz iedzimt. Bērniem ar ekzēmu ir nepietiekama aizsargkārtiņa uz sejas, lai noturētu nepieciešamo mitruma līmeni, kas atraidītu kairinātājus. Arī ekzēma mēdz uzliesmot tieši ziemas laikā.

 

Kā pasargāt bēbīša ādu: apmazgā bēbīša ādu 2 reizes dienā, kas palīdzēs to mitrināt. Kad vanno mazuli, padusēs, mugurai, cirkšņiem un pēdām lieto maigāku mazgāšanas līdzekli kā citām ķermeņa daļām. Noteikti būtu jāizvairās no produktiem, kas satur smaržvielas vai krāsvielas. 2 minūšu laikā, kad mazulis izcelts no vannas, iezied viņu ar mitrinošu krēmu vai eļļiņu. Arī dienas laikā lieto siltu ūdeni, lai mitrinātu bērna ādu un pēc apmazgāšanas uzklāj mitrinošu krēmu.


Aizsardzība pret autiņbiksīšu dermatītu

Pat ja Tavs mazulis ir saģērbts vairākās kārtas ziemā, neaizmirsti regulāri pārbaudīt mazuļa autiņbiksītes, jo āda uz dupša ir ļoti jūtīga pret mitrumu, karstumu un ārējiem kairinātājiem.

 

Tava mazuļa dupsis var kļūt sarkans un būt jutīgs arī pirmajā reizē, kad mazulis sāk ēst piebarojumu, jo izmaiņas ēdienkartē var būt kā ārējs kairinātājs. Vēl kāds iespējams iemesls autiņbiksīšu dermatītam var būt mitru autiņbiksīšu valkāšana pārāk ilgu laiku, pārāk ciešas autiņbiksītes, pārāk liels karstums un svīšana.

 

Kā pasargāt bēbīša ādu: Pēc iespējas biežāk mazulim ļauj baudīt gaisa peldes un pārliecinies, ka autiņbiksītes nav pārāk ciešas. Ja tā ir noticis, noteikti pārej uz lielāku izmēru, pat ja pēc svara esat vēl iepriekšējā autiņbiksīšu izmērā. Ja lieto bērnu pūderi, noteikti nepurini to tieši virsū mazuļa ādai, bet akurāti uzliec to uz vates gabaliņa, lai pūderis tiktu uzklāts tieši problemātiskajā zonā. Ieteicama ir arī cinku saturoša ziede, kas pasargāt mazuļa ādu no iekaisumiem un mitruma.

 

Kā Tu kop mazuļa ādiņu?

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

{fotoblog:1649}