Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

Lielā Grūtnieču Diena Online- 9 lekcijas + dāvanas katrai dalībniecei 28. martā

Gaidības ir brīnišķīgs laiks sievietes dzīvē. Tiesa, tas līdzi nes arī daudzus jautājumus par grūtniecību, izmaiņām sievietes ķermenī, mazulīša veselību un gaidāmajām dzemdībām.

Lai palīdzētu topošajām māmiņām rast atbildes uz sev aktuālajiem jautājumiem par gaidību laiku, aicinām 28. martā uz Māmiņu Kluba tiešsaistē organizēto Grūtnieču dienu, kas vienas dienas laikā aptvers 9 vērtīgas lekcijas pie zinošiem speciālistiem. Papildu speciālistu lekcijām, tu saņemsi arī garantētu dāvanu no Māmiņu Kluba draugiem, tāpēc reģistrējoties neaizmirsti komentāru sadaļā norādīt sev ērtāko Omniva pakomātu, uz kuru nosūtīt dāvaniņu.

Nesatraucies, ja 28. martā dienas steigā nevarēsi noklausīties visas lekcijas, jo vēl 10 dienas pēc pasākuma tās tev būs pieejamas ierakstā, lai varētu noklausīties netraucēti sev ērtākā laikā.

GRŪTNIEČU DIENAS PROGRAMMA

10.30 - 11.00 Slikta dūša gaidību laikā

Grūtniecības laikā topošo māmiņu nereti piemeklē rīta nelabumi. Vai arī tu esi to skaitā? Tas, nenoliedzami, var pabojāt ierasto dienas ritmu, tāpēc 28. martā skaidrosim, kas veicina toksikozi, kāpēc vienas sievietes tā piemeklē, bet citas – nē? Uzzināsim arī, kā mazināt rīta nelabumus.

11.00 - 11.30 Cilmes šūnu reālais pielietojums Latvijas pacientiem

Lai gan par cilmes šūnu iespējām pēdējos gados tiek runāts aizvien vairāk, kā arī aizvien lielāks skaits topošo vecāku izvēlas tās saglabāt dzemdību laikā, tomēr joprojām ir daudzi neatbildēti jautājumi. Viens no tiem – kādas ir cilmes šūnu pielietojuma iespējas pacientiem Latvijā? Vai cilmes šūnu izmantošana ir pieejama arī dzīvojot Latvijā, vai arī šādas iespējas ir tikai tiem, kuri dzīvo ārvalstīs? Šo jautājumu Grūtnieču dienā aktualizēs ķirurģe, Cilmes šūnu bankas medicīniskā konsultante Inese Bolmane.

11.35-12.15 Mazuļa attīstības pamatprincipi. Ko svarīgi zināt vecākiem?

Mazuļa sekmīgai attīstībai ir svarīga ne tikai vecāku mīlestība, pareiza aprūpe un pilnvērtīgs uzturs, bet arī vairāki citi faktori un priekšnosacījumi. Kādi? Kā mēs, vecāki, to visu varam mazulim nodrošināt pilnvētīgai attīstībai? Par to Grūtnieču dienā stāstīs fizioterapeite Kristīne Asonova.

12.20-13.00 Iepazīsti rebozo masāžu!

Māmiņu Kluba Vecāku skolā tagad pieejama arī rebozo lakatu masāža. Šis relaksējošais masāžas veids, kas Latvijā aizgūts no Meksikas, sniedz pilnīgu atslābināšanos un relaksāciju, palīdz atjaunoties un iegūt vispārēju mieru. Grūtnieču dienas ietvaros tev būs iespēja sertificētas dzemdību dūlas, zīdīšanas konsultantes Kristīnes Reikmanes pavadībā iepazīt šo masāžas veidu tuvāk!

13.05-13.45 Ko darīt ar savām emocijām grūtniecības laikā?

Gaidību laikā bieži vien topošo māmiņu pārņem sajūta, ka viņa vairs nespēj valdīt pār savām emocijām. Brīžiem tās mainās teju ik pēc pāris minūtēm, mijoties priekam ar bēdām, dusmām ar izmisumu, liekot tev justies, ka esi iesēdusies trakojošā karuselī, kuru nespēj apturēt.  Vai tas ir normāli, ka reizēm vairs nespēj kontrolēt savas emocijas? Ko darīt ar savām emocijām grūtniecības laikā? Pēc padoma vaicāsim psiholoģei, KBT psihoterapeitei, Mg.art.,Dr.Psych Diānai Zandei.

13.50-14.30 Pirmās dienas pēc dzemdībām. Kas tev par tām jāzina?

Lai arī tev ir bijuši deviņi mēneši, lai sagatavotos mazuļa ienākšanai pasaulē, brīdis, kad rokās paņemsi tikko dzimušo bērniņu, būs arī neliels apjukums, jo tagad visa atbildība par šo mazo cilvēciņu ir jūsu, jauno vecāku, rokās. Kas notiek ar māmiņu un mazulīti pirmajās dienās pēc dzemdībām? Ko no tām sagaidīt un kā sagatavoties šim brīdim? Grūtnieču dienā ar praktiskiem padomiem dalīsies vecmāte Brigita Grīnbauma.

14.35-15.15 Aktuālie jautājumi ginekologam

Lai arī gaidību laikā topošā māmiņa regulāri apmeklē grūtniecību uzraugošo ārstu, pārrunājot visus aktuālos jautājumus, visticamāk, arī tev ir aizķēries kāds jautājums, uz kuru vēl neesi radusi atbildi vai arī kuru kautrējies uzdot savam ārstam. Tieši tāpēc Grūtnieču dienā viesos aicināsim ginekoloģi Karlīnu Elksni, kuru iztaujāt par visu svarīgo, kas uz sirds topošajām māmiņām.

15.20-16.00 Dzemdību periodi. Kam gatavoties katrā no tiem?

Lai palīdzētu tev labāk sagatavoties lielajam notikumam - mazulīša nākšanai pasaulē -, Grūtnieču dienā pie mums viesosies vecmāte Agnese Lemeševska, kura saprotami izskaidros visu svarīgāko par dzemdību periodiem. Tu uzzināsi, ko katrā no tiem sagaidīt, kā zināt, cik tālu ir dzemdības, kas katrā no dzemdību posmiem var palīdzēt tev justies labāk.

16.05-16.45 Jaundzimušā aprūpe mājās

Kad kopā ar mazulīti esat atgriezušies mājās no dzemdību iestādes, var pārņemt satraukums, jo blakus vairs nav zinoša atbalsta personāla, kas palīdzētu jaundzimušo aprūpēt. Tāpēc, lai jaunajai māmiņai un tētim būtu lielāks sirdsmiers, Grūtnieču dienā aicināsim ar praktiskiem padomiem dalīties sertificētu bērnu māsu, Māmiņu Kluba Vecāku skolas lektori Elitu Svarenieci, kura soli pa solim izstāstīs, kā aprūpēt tikko dzimušo bērniņu.

Ko saņemsi, piesakoties Grūtnieču dienai:

  • vairākas topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu 
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • DĀVANIŅAS tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem*;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā.

Kad notiks? 28. martā

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? 25 EUR

Aizpildi pieteikumu, veic apmaksu ar norēķinu karti, pasākuma dienā saņem saiti uz tiešraidi un tiekamies Grūtnieču dienā!

*Aizpildot pieteikumu, komentārā norādi sev tuvāko OMNIVA pakomāta adresi dāvaniņas saņemšanai.

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena