Vendijas krusttēvs: Uzkrājumi ir jāveic

30. Oct 2013, 10:47 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

 

Aicinājām ONLINE TV uzzināt vairāk par pirmklasnieka drošību, apdrošināšanu, kā arī atrast atbildes uz jautājumiem saistībā ar sava septiņgadīgā bērna skolas gaitām. Pieredzē dalījās arī pirmklasnieces Vendijas krusttēvs Ēriks.

Skolas gaitu uzsākšana - pārmaiņas arī ģimenes dzīvē

Atbildība ir liela, es, kā kārtīgs krusttēvs, aizejot uz krustmeitas 1.septembri, redzēju krustmeitā jau lielu cilvēku. Pašam aug meitiņa, kas tikai pēc 4 gadiem būs skolniece. Dzīve mainās, sākot jau ar gatavošanās procesu, pirmajām reizēm, kad tiek pildīti mājasdarbi, atbalsts no vecākiem, sakot, ka viss izdosies.

Raizes par iejušanos skolā īsti nebija, jo Vendija ir draudzīga meitene. Viņa uz skolu iet kopā ar bērnudārza draudzenēm, arī solā sēž vienā ar sev jau zināmām draudzenēm. Draugu loks palielinās.

Skolas gaitas ir dārgs prieks?

Bet, runājot par finansēm, - viss ir relatīvs, vienai ģimenei liksies summas lielas, citai – mazas. Jāpērk ir viss nepieciešamais, bet jāatceras arī par mājas vidi. Iepriekš bija gulta, rotaļlietas, bet tagad ir vajadzīgs arī darba galds un pulciņi. Vendija apmeklē vairākus pulciņus: sports, vizuālā māksla utt. Un attiecīgi, šī laišana uz pulciņiem arī izmaksā ne visai lēti, viss ir jāpārdomā un jāsagādā laicīgi, pakāpeniski.

Kā izvēlējāties skolu?

Skola nav Rīgā, te lomu nospēlēja reģions, tā ir vienīgā skola reģionā. Ēdina bez maksas, ir lauki, apkārt parki, skolotāji ir ieinteresēti, ir labas atsauksmes.

Nākotnes vīzijas, kam krāt vajag jau tagad

Runājot par bērna sapņiem, arī Vendijai tagad ir frizieru laiks. Vecākiem bērniem ir jādod divas lietas: saknes un spārnus. Tātad – izglītību, manieres, vēlmi kaut ko sasniegt, darīt. Jo drošākas, spēcīgākas saknes, jo stiprāki būs arī spārni. Plānošanai ir jābūt, un to jāmāca arī bērnam. Lietas pašas no sevis nenāk, gribi mantiņu, krāsim tai naudiņu kopā – bērns saprot, ka lietas nenotiek tāpat vien.

Pirmklasnieka drošība - pirmajā vietā!

Vendiju uz skolu ved vecāki, jo tur sanāk iet vairākus kilometrus kājām. Vendijas vecāki jūtas droši, jo paši aizved, atved. Un skolā ir arī pagarinātā grupa, kurā bērns jūtas drošībā un var atrasties līdz pat septiņiem vakarā.

Arī mūsu vecāki veica uzkrājumus, un tagad to pašu daram mēs: uzkrājums ir gan manai meitiņai, gan manai krustmeitai Vendijai. Uzkrājums ir pietiekoši liels, lai sanāktu augstākajai izglītībai. Krāt vajag - kaut liekot vienu pie otras nelielas summas.

Mazie nobrāzumi, samežģījumi ir atrisināmi no tekošās naudiņas. Bet, kad bērnam paliek 18, var nākties saprast, ka nav naudas augstākajai izglītībai.

Māmiņu Klubs

VIDEO tiešraide par mazajiem skolēniem sadarbībā ar SEB nelaimes gadījumu apdrošināšanu

20130917100014-32078.jpg