Vēlies sajusties kā kosmosā? “Domina Shopping” aicina apmeklēt bezmaksas izstādi “Saules sistēma”

Vēlies sajusties kā kosmosā? “Domina Shopping” aicina apmeklēt bezmaksas izstādi “Saules sistēma”

04. Jan 2023, 14:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai Jaunais gads būtu jaunu zināšanu un iedvesmas mirkļu piepildīts, tirdzniecības centrs “Domina Shopping” piedāvā saviem apmeklētājiem Latvijā vēl nebijušu iespēju – iepazīties ar Saules sistēmu tuvplānā. To iespējams izdarīt, apmeklējot bezmaksas izstādi ar identisku nosaukumu - “Saules sistēma”, kas būs īpaši vērtīga un interesanta pieredze ģimenēm ar pirmsskolas, sākumskolas un pamatskolas vecuma bērniem, kā arī skolotājiem.

T/c “Domina Shopping” direktore Dina Bunce: “Cik vilinošs un bezgalīgs ir kosmoss, tikpat liela ir arī bērnu, jauniešu un arī pieaugušo interese par to. Par to lasām grāmatas, skatāmies dokumentālās un mākslinieciskās filmas. Un tagad varam arī tuvplānā iepazīties ar kosmiskās telpas galvenajiem varoņiem, izpētot Saules sistēmas prototipa modeļus un reizē arī sajūtoties tā, it kā atrastos īstā kosmosā”.

Ekspozīcija atspoguļo visu Saules sistēmu. Tās centrā ir Saules modelis ar pusotru metru diametru, bet ap to izvietotas astoņas planētas - Merkurs, Venera, Zeme, Marss, Jupiters, Saturns, Urāns, Neptūns, kā arī Plutons un Mēness. Pateicoties tam, ka visus debesu ķermeņus ir ar roku zīmējuši mākslinieki, tie izskatās gluži kā īstenībā.

Līdzās iespaidīgajiem izstādes objektiem ir izvietoti arī informatīvi materiāli, kas ļauj uzzināt vairāk par šiem kosmiskajiem ķermeņiem un to īpatnībām. Savukārt kosmisko atmosfēru paspilgtina milzīgā grīdas instalācija, kas veido trīsdimensiju telpu. 

Izglītojošā izstāde “Saules sistēma” atrodas t/c “Domina Shopping” centrālajā laukumā blakus restorānam “Vairāk Saules”. Tā ir apskatāma līdz par 8. februārim katru dienu no plkst. 10:00 līdz 21:00.