Vai esat apmierināti ar skolēnu pusdienu kvalitāti?

Vai esat apmierināti ar skolēnu pusdienu kvalitāti?

14. Nov 2014, 14:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ir nepieciešams noteikt nevis par kādu summu skolēni jāēdina, bet gan par cik jāiepērk produkti pusdienām, šodien Pasaules diabēta dienai veltītā pasākumā uzsvēra veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Ministrs sacīja, ka valsts nav noteikusi, par kādu summu jāiepērk produkti skolēnu pusdienām, pateikts tikai, par kādu summu bērni jāēdina. Patlaban valsts no 1. līdz 3.klasei brīvpusdienām piešķir 1,42 eiro, tomēr šajā summā iekļautas arī ēdinātāju tehniskās izmaksas, kā rezultātā kvalitatīvu produktu iegādei atliek ļoti maz.

Pēc ministra domām, valsts varētu, piemēram, dot vienu eiro produktu iegādei, lai izvairītos no principa - "bērniem nevis to labāko, bet bērniem to lētāko".

Tāpat būtu jāstrādā un jāpalīdz skolām iepirkt produktus no vietējiem zemniekiem, kā arī jāizglīto skolu ēdinātāji, lai viņi varētu piedāvāt bērniem pēc iespējas veselīgāku maltīti, uzskata Belēvičs.

Kalvis Pētersons 

LETA 

lauvinja lauvinja 14. Nov 2014, 21:47

Es par veselīgu uzturu skolās un gana daudz laika pusdienu baudīšanai! Tomēr diskusija par to, kas ir un kas nav veselīgs uzturs ir nebeidzama un šķiet patiesība ir kaut kur pa vidu.
Daudz necepos par ēdienkarti skolā, jo manējais ēd gardu muti, plus dodu kastītē augļus, sausmaizītes un pa kādam nomizotam/sagrieztam burkānam.

Vecākais bērns izvēlīgāks un jāsaka, ka to ko dod skolā, nav īsti atbilstīgi, jo svaigie salāti ir vienveidīgi, bet majonēzē slīcinātos neēd. Tāpat lāpāmies ar pusdienu kastīti!