Unikāla izglītības atbalsta programma aicina iedzīvotājus apvienoties un palīdzēt savai vai savu bērnu skolai

Unikāla izglītības atbalsta programma aicina iedzīvotājus apvienoties un palīdzēt savai vai savu bērnu skolai

02. Nov 2015, 13:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

2. novembrī, Pļavniekkalna sākumskolā tika atklāta izglītības atbalsta akcija “Savai skolai”, kuras mērķis ir aicināt sabiedrību apvienoties un palīdzēt savai bijušajai skolai vai savu bērnu skolai. Akcijas laikā no šī gada novembra līdz nākamā gada februārim “Maxima Latvija” klienti par katru pirkumu vērtībā virs 7 eiro saņems uzlīmes, ko tālāk varēs novirzīt sevis izvēlētai izglītības iestādei noteikta inventāra ieguvei. Programma aptvers visus Latvijas bērnudārzus, vispārizglītojošās skolas un profesionālās izglītības iestādes, kas izvēlēto inventāru saņems bez maksas.

“Mūsdienīgai mācību videi un tehnoloģijām ir jākļūst ne tikai par skolēnu ikdienu, bet arī skolotāju sabiedroto, kas palīdz motivēt un iesaistīt mācību procesā ikvienu jaunieti. Rūpēs par izglītības kvalitāti Latvijā tapusi vēl nebijusi iecere – apvienot lojalitātes kampaņu klientiem ar sabiedriska labuma projektu, tādējādi motivējot sabiedrību sadarboties, lai sniegtu vēl labāku izglītību bērniem, padarītu aizraujošāku mācīšanās procesu un ērtāku mācību vidi skolotājiem. Šī ir mūsu kopēja iespēja pateikt “Paldies!” savai vai savu bērnu skolai, turklāt ļoti vienkāršā veidā un nemainot savus ikdienas paradumus,” stāsta “Maxima Latvija” vadītājs Andris Vilcmeiers. 

Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļas vadītājs Vitolds Krieviņš uzsver: “Ir viennozīmīgi skaidrs, ka mūsdienās ir jāprot ļoti ātri skriet un nenokavēt startu.  Katra jaunā tehnoloģija, kas ienāk skolā, ir apsveicama, jo ļauj skolēniem mācīties katram savā tempā un sev piemērotā veidā. Ieguvēji no šīs akcijas būs visi – kā skolotāji, tā arī bērni un vecāki. Jauki ir tas, ka ieguvējas, būs tās skolas, kuras pēc savas būtības ir tradicionālas ģimenes skolas, kurās mācās un ir mācījušies vairāku paaudžu ģimenes locekļi.” 

Lai apzinātu lietas, kas izglītības iestādēm nepieciešamas visvairāk, programmas organizatori tikušies ar izglītības jomas speciālistiem, vairāku skolu vadītājiem. Kopīgi ticis izveidots katalogs ar vairāk nekā 30 precēm un preču komplektiem kategorijās sporta preces, tehnika, kartes, interaktīvie mācību materiāli, kancelejas preces un attīstošās spēles (plašāk ar katalogu iepazīties var programmas mājas lapā - www.savaiskolai.lv), programmai piesaistot arī lieldraugus – “Samsung” un “Zvaigzne ABC”. Sakrājot noteiktu skaitu uzlīmju, skolas varēs iegūt izvēlētās preces no kataloga bez maksas. SIA "Maxima Latvija" ar sadarbības partneru atbalstu inventāra piegādi izglītības iestādēm nodrošinās līdz 2016.gada maija beigām.

 “Maxima Latvija” un SKDS veiktajā pētījumā noskaidrots, ka vairāk nekā 80% Latvijas iedzīvotāju pēdējo 10 gadu laikā nav atbalstījuši savu skolu, kā galvenos iemeslus minot to, ka ar skolu pēc absolvēšanas zudis kontakts (32%), trūcis informācijas par to, ka skola vāktu ziedojumus (30%) un ka skolai palīdzība nepieciešama (25%). 12% iedzīvotāju atzīst, ka nezina, kādā veidā savu skolu varētu atbalstīt, tomēr vairāk nekā puse (59%) būtu gatavi to darīt, ja tiktu īpaši aicināti ziedot laiku, naudu vai materiālos labumus savai skolai.[1] Programma “Savai skolai” radīta, lai šo situāciju uzlabotu un informētu sabiedrību par situāciju Latvijas skolās, tām nepieciešamo atbalstu, kā arī lai aicinātu ikvienu palīdzēt savai vai savu bērnu skolai.

Plašāka informācija par programmu, kā arī izglītības iestādēm, kas jau reģistrējušās programmai un norādījušas vēlamo inventāru, pieejama programmas mājas lapā www.savaiskolai.lv. Šajā mājas lapā izglītības iestādes tiek aicinātas arī regulāri atjaunot informāciju par sakrāto uzlīmju skaitu, lai motivētu sabiedrību sakrātās uzlīmes novēlēt izvēlētajai skolai vai bērnudārzam, tādējādi tai ļaujot pietuvoties nospraustajam mērķim.

Papildu informācija par programmu izglītības iestāžu pārstāvjiem:

Mājaslapa: www.savaiskolai.lv

Bezmaksas informatīvais tālrunis: 80002020



[1] SIA “Maxima Latvija” un SKDS 2015.gadā veiktais pētījums, kurā piedalījušies 1005 respondenti no visas Latvijas