Skolēnu motivācijas trūkums un pasīva iesaistīšanās mācību procesā ir būtiska problēma

Skolēnu motivācijas trūkums un pasīva iesaistīšanās mācību procesā ir būtiska problēma

11. May 2017, 14:47 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Drosmes trūkums traucē jauniešiem noticēt sev, izvirzīt mērķus un gūt panākumus dzīvē. Skolēnu motivācijas trūkums un pasīva iesaistīšanās mācību procesā ir būtiska problēma –  lai gan pagājis tikai gads, kopš pirmajās Latvijas skolās 7. – 9. klašu skolēniem ir iespēja piedalīties motivācijas programmā MOT. Izvēlies drosmi!, arvien vairāk skolu vēlas pievienoties. Tāpēc aicinām iesaistīties un ziedot Narvesen veikalu ziedojumu kastītēs, lai nākamajā mācību gadā jau 1350 skolēniem būtu pieejamas interaktīvas un iedvesmojošas motivācijas nodarbības.  

“Lai gan tikko noslēdzies pirmais gads, kopš pirmo piecu Latvijas skolu skolēniem ir iespēja piedalīties MOT. Izvēlies drosmi! programmā, arvien vairāk skolu izrāda interesi pievienoties. Tāpēc nākamajā gadā jau 35 brīvprātīgie treneri vadīs nodarbības 14 skolās aptuveni 1350 pusaudžiem. Un, tā kā skolu interese par MOT nodarbībām turpina pieaugt, mums ir nepieciešams gan sabiedrības, gan uzņēmumu atbalsts, lai ieceres realizētu un mēs patiešām varētu nodrošināt iespēju sākt programmu visās skolās, kas to vēlas,” stāsta MOT Latvija vadītāja Ilze Paidere Staķe. Viņa arī uzsver, ka programmas mērķis ir kļūt pieejamiem visu Latvijas novadu skolu jauniešiem.

MOT. Izvēlies drosmi! ir motivācijas programma, kas 12 nodarbību ciklā trīs mācību gadu garumā jauniešos stiprina drosmi dzīvot jeb atļaušanos sapņot lielus sapņus un mērķtiecīgi strādāt to piepildīšanai, drosmi rūpēties par līdzcilvēkiem un drosmi pateikt “nē” jeb noteikt prioritātes, lai pateiktu “jā” kaut kam lielākam un svarīgākam. Rūpīgi izstrādātas nodarbības, kā arī īpaši apmācīti brīvprātīgie treneri veido pamatu, lai šīs vērtības nostiprinās un ir klātesošas jauniešu rīcības izvēlē.

Latvijā programma darbojas kopš 2016. gada septembra. 2017. mācību gadā nodarbības notiks šādās skolās:

Ogres Valsts ģimnāzijā, Pamatskolā “Rīdze”, Rīgas Angļu ģimnāzijā, Rīgas Centra humanitārā vidusskolā, Rīgas Teikas vidusskolā, Ikšķiles vidusskolā, Jūrmalas Alternatīvajā skolā, Rīgas Valsts 2. ģimnāzijā, Salaspils 1. vidusskolā, Siguldas Valsts ģimnāzijā, Tukuma Raiņa ģimnāzijā, Valmieras 2. vidusskolā, Vidrižu pamatskolā un Gulbenes Valsts ģimnāzijā.

Mācību programma MOT. Izvēlies drosmi! ir radīta Norvēģijā, kur tā bagātina skolu mācību programmu jau vairāk nekā 20 gadus. Tulkojumā no norvēģu valodas “mot” nozīmē “drosme”. Tā ir viena no cilvēka svarīgākajām īpašībām.

Uzziniet vairāk par jauno motivācijas programmu skolu jauniešiem: https://mot.lv/