Skolās bērni kaujās, kā risināt šo problēmu?

09. Oct 2014, 17:38 Saulite21 Saulite21

Sveikas  māmiņas, man iekšā tāda dusma ka nespēju kārtīgi domāt par mājas kārtošanu, bet ir domas pa šo tēmu. 

Kāpēc sāku domāt par šo? Jo uzzināju ka mans brālis, kurš mācās 3klasē šodien ir sists. Kā uzzināju? Ar draudzeni sarunājām ka reizē iesim uz skolas pusi, mans mērķis bij aiziet uz biblotēku pēc grāmatām, ko palasīt priekšā saviem mazajiem dēliem, bet draudzene gāja uz skolu pēc sava dēla. Sarunājām ka reizē iesim atpakaļ uz māju pusi. Draudzene man pazvanīja ka ir gatava iet, es ar jau gāju viņiem pretī, lai dotos  uz mājām. Ejot uz mājām draudzene iztaujāja savu dēlu, kā gāja pa skolu, tad viņš atbildēja, ka mans brālis raudādams pie klases audzinātājas gāja teica ka viņš sists esot, viens viņu turēja otrs sita. Ka izdzirdēju, man kamols kaklā, dusma tāda ka gatava atpakaļ iet uz skolu un pa taisno pie direktora iet. Draudzene apstādināja un teic, kur skriesi, nav zināms kas īsti sita un kāpēc? Taisnība vien ir viņai, bet manī dusma tāpat. Atnācu mājās, pateicu mammai, lai aprunājas ar brāli, kas šodien notika, lai gan nav pārliecība ka brālis ko stāstīs. Varbūt un ceru ka draudzenes dēls kļūdijās un dzirdētais nav taisnība. 

Bet man rodas jautājums, ko darīt, kur skriet pēc palīdzības? Kā risināt šo lietu? Jo padomājot, rodas jautājums: Kāda jēga bērnam mācīt, ka kauties nedrīkst, saukāties ar nav labi, ka tajā pašā laikā citi bērni tevi sit, saukā, grūsta.?

Skatoties kā skolēni uzvedās, paskats ir drausmīgs. Un trakākais ka tos mazos aiztiek tie lielie. Liekas ka tiem lielākajiem ir kāds mazvērtības komplekss ir. 

Gribētu dzirdēt jūsu domas, ko Jūs darītu, ja  uzzinātu jūsu brāli/māsu skolā sit? Varbūt varat pastāstīt kā jūsu skolās šādu problēmu risina? 

P.S Ceru ka mūsu bērnus nekaustīs kāds, kad mācīsies skolā. Jauku vakaru vēlot, Saulite21

Saulite21 Saulite21 10. Oct 2014, 15:36 tigerpelite

Mana mamma brāli audzina viena, jo ar tēti pāris gadus atpakaļ izšķīrās.

Saulite21 Saulite21 10. Oct 2014, 15:35 bārbala zāle

Nu Pagaidām ir taka noskaidrots viss, bet viena bērna mamma pateica ka es esot jukusi un aprunājot viņas bērnus. Ka es izdomājusi esot, nekas neesot bijis.

Saulite21 Saulite21 10. Oct 2014, 01:49 Bruņurupuce

Soreiz nebij gan no turigajam gimenem,pat tos kurus domaju par vainigajiem vini nebija vainigi. Bet uzzinaju kas pa vainigajiem bija un 1mati sazvaniju. Un si teic ka ta situacij neatkartosies. Lai gan dzirdeju: O jau pasudzejies,bet es pateicu ka no brala to neuzzinaju. Knapi uzzinajam vainigos,vini bij veseli 5. 2no 1kl,2no 6,1no 5. Pazvaniju un tai matei pateicu:velreiz tads gadijums pa taisno uz policiju zvanisu.

09. Oct 2014, 20:41

Nu katrā ziņā to tā nevar atstāt.
Pirmkārt tur ir jaizsauc uz skolu to bērnu vecāki kuri tavam brālim darīja pāri.
Bieži vien daudz kas ir atkarīgs no vecākiem,un lai viņi rīkojās un atrisina šo kaušanās problēmu!

DaceT DaceT 09. Oct 2014, 20:24

Pēc sevis atceros, ka varēju būt cik klusa un neredzama gribēju, bet tāpat terorizēja un līda kauties. Jā, starpcitu, meitenes. Ne vienmēr tas tiek izprovocēts no cietušā bērna puses. Mani gan vecāki neaizstāvēja, man bija pašai ar to jātiek galā. Tētis, kad redzēja, ka nu jau ir auzas, tik noteica, ka ja jau ar vārdiem nesaprot, tad sapratīs "savādāk"

Nu un, kad mani izveda, es varēju arī pretī iedot!!!

Diemžēl skolās šī situācija nav uzlabojusies. Un vai tā vispār jebkad uzlabosies? Vakar eju savam puišelim pakaļ uz bd, priekšā stāv meiteņu bariņš un aprēc mazāko. Smējējas no turīgām ģimenēm!!!

Man bail domāt kā būs, kad mani bērni ies skolā. Ja darīs pāri, taf es pārvērtīšos par īstu fūriju. Neļaušu nevienam savus bērnus abižot!!!

Saulite21 Saulite21 09. Oct 2014, 19:06 sonora_2012

Nu mamma šodien runās ar brāli, rīt varbūt uz skolu dosies, bet vai skolotāja tiks galā, godīg sakot šaubos, šie skolnieki, pat skolotāju dillēs sūta.
Bet tā šaubos, nedaudz vai skolotāja neignorēs, jo ka mēs mācijāmies šajā skolā, tad ar skolotājas ne īpaši uz visu reaģēja.

Pat tagad skolnieki ka ārdās, vai kaujās skolotājas īpaši neiebilst. A mainīt skolu negrib mamma, jo skola nav tālu no mājām, ērti tikt uz skolu un brālim pašam šī skola un skolotājas patīk.

Saulite21 Saulite21 09. Oct 2014, 17:41

Teiksiet ka es vēl nezinu vai tiešām kāds sitis, bet tāpat vēlos par šo parunāt, jo kaujās skolēni, ļoti daudz skolās. Pat rodas vēl jautājums: Kāpēc lielie kausta mazos, vai tiešām nav kāds viņu vecuma cienīgs pretinieks?