ONLINE TV: bērnu stress, uzsākot skolas gaitas

06. Oct 2016, 14:27 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Septembris ir laiks, kad daudzās ģimenēs bērni atsāk bērnudārza un skolas gaitas. Jo īpašāks tas ir tiem bērniņiem, kuri ar skolu un bērnudārzu sastopas pirmo reizi. Lai arī kopumā notikums ir pozitīvs un pacilājošs, tas ir arī satraukumu un stresa pilns laiks ne tikai vecākiem, bet arī pašiem bērniem. Šajā gadījumā ģimenei būtu jābūt miera ostai, taču nereti mazajiem ar stresa situācijām ir jāsaskaras arī ģimenē. Tāpēc ONLINE TV ietvaros, 22.septembrī parunājām vairāk par to, kas tad izraisa stresu un vēl būtiskāk – kā no tā izvairīties.

VISA 22.SEPTEMBRA ONLINE TV ŠEIT>>

Tavs bērns, skola un stress. Kā palīdzēt?

Septembris ir laiks, kad daudzās ģimenēs bērni atsāk bērnudārza un skolas gaitas. Jo īpašāks tas ir tiem bērniņiem, kuri ar skolu un bērnudārzu sastopas pirmo reizi. Lai arī kopumā notikums ir pozitīvs un pacilājošs, tas ir arī satraukumu un stresa pilns laiks ne tikai vecākiem, bet arī pašiem bērniem. Šajā gadījumā ģimenei būtu jābūt miera ostai, taču nereti mazajiem ar stresa situācijām ir jāsaskaras arī ģimenē. Tāpēc ONLINE TV parunāsim vairāk par to, kas tad izraisa stresu un vēl būtiskāk – kā no tā izvairīties.

Skaties ONLINE TV:

  • par to, kas liecina, ka bērns izjūt stresu
  • par to, kas ir galvenie stresa ceļoņi
  • par to, kā vecāki savu stresu transformē uz bērniem
  • par to, kā mazināt bērna stresa pārmaiņu laikā – kad jāuzsāk vai jāatsāk skolas vai bērnu dārza gaitas?
  • kā palielināt bērnam stresa noturību?
  • cik būtiska nozīme stresa kontekstā ir bērna uzturam?
  • kā pasargāt bērnu no nevajadzīga stresa

Uz jautājumiem atbildēs: Inese Millere, ārste, holistiskā menedžmenta konsultante un apzinātas ēšanas trenere, kā arī Uģis Kuģis, vēdiskais filozofs un psihologs.

 

Māmiņu Klubs

Tiešraides sarunu atbalsta:

20160919111631-65633.jpg

 

 

20141015120931-62878.jpg