Sākusies uzņemšana RTU Bērnu un jauniešu universitātē

Sākusies uzņemšana RTU Bērnu un jauniešu universitātē

23. Oct 2014, 10:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kas ir tas, ko elpojam un dzeram? Kā rodas vējš, sniegs, migla, lietus, sarma? Kāds ūdens ir veselīgs, kāds – kaitīgs? Kas filozofijai ir kopīgs ar datorzinātni? Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem atbildes sniegs RTU Bērnu un jauniešu universitāte. Nodarbības – bez maksas. 

RTU Bērnu un jauniešu universitāte šajā studiju gadā piedāvās nodarbības gan 1.–4. klases, gan 7.–9. klases skolēniem. Nodarbības notiks Ķīpsalā, RTU Dizaina centrā, Rīgā, Āzenes ielā 18. Eksperimentēt un atbildēt uz jautājumiem skolēniem palīdzēs RTU Bērnu un jauniešu universitātes vadītājs Aleksandrs Kalinovskis. 

1.–4. klases skolēni mācības sāks 4. novembrī un turpmāk otrdienās no plkst. 16 līdz 17.30 iepazīs dažādas zinātnes nozares, uzzinās vairāk par gaisu un ūdeni, pētīs dažādas dabas parādības, kā arī tiks iepazīstināti ar mehānikas pamatiem un slavenā angļu fiziķa, matemātiķa, astronoma un dabas filozofa Īzaka Ņūtona likumiem.

Savukārt 7.–9. klases audzēkņi uz pirmo nodarbību pulcēsies 5. novembrī un ik trešdienu no plkst. 16.30 līdz 18 veiks eksperimentus un sīkāk iepazīsies ar dažādām zinātnes nozarēm, loģikas likumiem,  kā arī  centīsies izprast mehānikas smalkumus, iepazīstoties ar inerces jēdzienu, mehāniskajām sistēmām un struktūrām. 

Vienai vai vairākām 2014. gada nodarbībām 1.–4. klases skolēni var reģistrēties šeit. Savukārt 7.–9. klases skolēni – šeit. Nākamās nodarbības tiks izziņotas pēc jaunā gada. Vietu skaits ierobežots. 

RTU Bērnu un jauniešu universitāte ir izveidota, lai veicinātu bērnu un jauniešu dabisko zinātkāri, atklātu viņu talantus un iepazīstinātu ar iespējamajām nākotnes studiju un karjeras iespējām. Tā ir vieta, kur bērni un jaunieši var pavadīt brīvo laiku un iegūt atbildes uz daudzajiem «kāpēc?». Te netiek liktas atzīmes, bet katrs jautājums ir uzmanības un izpētes vērts. 

Vairāk par nodarbībām varēs uzzināt RTU Atvērto durvju dienā 25. oktobrī no plkst. 10 līdz 12 RTU Dizaina centrā. Tur paralēli dažādām uz vidusskolēniem vērstām aktivitātēm sākumskolas un pamatskolas audzēkņi un viņu vecāki varēs noskaidrot sīkāku informāciju par šajā mācību gadā paredzētajiem nodarbību tematiem, kā arī vērot dažādus eksperimentus, kas sniegs priekšstatu par jaunās sezonas aktivitātēm. 

Sīkāka informācija, zvanot pa tālruni 67089021 vai rakstot uz e-pastu bju rtu.lv. 

20141023103030-38559.jpg