Pozitīvā pieredze veselības jomā

Pozitīvā pieredze veselības jomā

13. Feb 2019, 13:33 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Kad ģimenē aug četri bērni, noteikti katru nedēļu kāds no viņiem tiek vests pie ārsta - vai nu tā ir ikmēneša vizīte, kas akūts, vai arī kādu laiku plānots un gaidīts, jo mūsu valstī rindas pie speciālistiem ir ļoti, ļoti garas.

Tā nu šonedēļ sagaidījām lielās meitas ultrasonogrāfisko izmeklējumu BKUS. Mums tas ir ik gadu, jo esam uzskaitē pie endokrinologa un pārbaudīt vairogdziedzeri, vēdera dobumu mums ir pasākums ik gadu. Tā nu, lai arī mums bija pieraksts, sēdējam un gaidījām aiz durvīm, kad mūs pasauks, nevis, kad būs pienācis mūsu pieraksta laiks, tas kavējās gandrīz pus stundu, tad ārsts steidzīgi iznāca, pasauca. Bija jūtama steiga un stresiņš, jo pieņemšanas laiki kavējās, kādēļ? Pamanīju, ka ik pa laikam uz turieni tika atvesti bērniņi no nodaļām, kas pajauca vajadzīgo rindu. Protams, arī manī bija stress, jo vīrs ar zīdaini mūs gaidīja mašīnā. Nebija tā, ka es varētu sēdēt un gaidīt stundām.

Ziniet, kas mani pārsteidza? Ārsts man pajautāja, vai kādreiz vispār ir veikts vairogdziedzera izmeklējums, viņam esot jāredz iepriekšējais, bet tas bija meitas kartītē, kuru izrādās, ka poliklīnika uz sonogrāfijas izmeklējumu nedodot. Uzticot man kabineta atslēgas ārsts mani sūtīja pakaļ kartiņai, kuru poliklīnika man neizsniedza, jo tikai ārsts ir tiesīgs pasūtīt un klātienē izņemt kartiņu, man kā bērna mātei uz to nav nekādu tiesību. Protams, man kā mammai, dusma pamatīga, arī bažas, jo kādēļ tik steidzami ir neieciešams salīdzināt, vai nav kaut kas labi? Es arī pamatīgi sakliedzu uz poliklīnikas darbiniekiem. Tā nu atgriežoties bez kartiņas, paskaidroju, ka kartiņu ir tiesīgs saņemt tikai ārsts. Birokratija, piedodiet par izteicienu "debīla". Ārsts jau tā kavē pierakstus, bērns guļ uz izmeklējuma galda un viņam vēl jāskrien uz poliklīniku???? Tad ārsts zvanīja un jautāja, ziniet, ko viņam atbildēja - nāciet pakaļ!!! Bet beigās ar milzīgu lūgšanos un n-tajiem argumentiem telefoniski viņš tika informēts par iepriekšējā izmeklējuma slēdzienu. Reti kad izdodas sastapt tik neatlaidīgus un punktuālus ārstus, kuri visu izdarīs uz 100%, lai arī nav laika. Tikpat labi viņš varēja tikai paskatīties, uzrakstīt slēdzienu, ko viņš tajā redz un pateikt - visu labu, tālāk ejiet pie sava endokrinologa, bet nē, viņš neatlaidīgi vēlējās salīdzināt iepriekšējo un šo izmeklējumu. Tad viņš teica - jā, to es arī vēlējos apstiprināt, ka Jums meitiņai ir vairogdziedzera defekts, respektīvi, viņai ir tikai puse no tā, līdz ar to viena puse veic abu pušu funkciju.

Mīļās mammas, ja pierakstieties ar bērnu uz Ultrasonogrāfiju, ļoti iesaku dakteri Plūmi BKUS, viņš mūsu Emīlijai, kad ģimenes ārstam bija aizdomas, ka ir deformētas gūžas, veica sonogrāfiju un nomierināja, es šeit neko sliktu neredzu, meitiņai viss ir kārtībā! Un arī šoreiz ar lielo meitu, biju tik patīkami pārstegta par profesionalitāti.

 

flower.of.hope flower.of.hope 18. Feb 2019, 17:11

Patīkami dzirdēt!