Par vai pret mājmācību? Dalies viedoklī un skaties TV3 svētdien plkst.8:45

27. Jun 2013, 00:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Izrādās bērni var nedoties uz skolu, mēs viņus paši varam mācīt mājās. Par to gan ir dažādi viedokļi – kāds saka, ka tā ir labākā nākotnes izglītība bērniem, kāds ir gluži pretējās domās. 

Kāds ir Tavs viedoklis par mājmācību? Vai gribētu,lai Tavs bērns apgūst mācības mājās?

Skaties svētdien Tv3 plkst.8:45,kad dosimies ciemos pie četru bērnu ģimenes!

27. Jun 2013, 20:58

Labprāt mācītu bērnus mājās,vismaz līdz 4.klasei stabili to arī varētu izdarīt.
Tad jau redzēs,kā nākotnē būs,bet man šī doma ļoti patīk.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 27. Jun 2013, 10:46

Es pati nevarētu vadīt bērniem mājmācību, jo tas ir pilnas slodzes darbs, tātad - es nevarētu darīt neko citu. Bet zinu mammas, kas tiešām velta visu savu laiku tam un viņām ir fantastiski rezultāti! Mani priekšstati par mājskološanu mainījās, kad piedalījos Vecāku foruma izglītības konferencē un moderēju darba grupu vecākiem, kas māca savus bērnus mājās. Tā bija ļoti interesanta pieredze, kas mazināja stereotipus.

aab aab 27. Jun 2013, 10:00

esmu pedagogs, taču nemēģinātu nekādu mājmācību. iemesls - šaubos vai varētu iemācīt bērnam visu, kas ir jāzina! neaizmirstam, ka ir noteiktas prasības katrā mācību priekšmetā (dažādi likumi un mācību programmas to apstiprina). šaubos vai mājas apstākļos mēs varam pasniegt ķīmiju ar dažādām vielām un perfekti iemācīt matemātiku (protams, ja vien neesam matemātikas speciālisti).
es tomēr esmu par socializēšanos skolā.

lauvinja lauvinja 27. Jun 2013, 08:42

Savus bērnus sūtīšu skolā un pa lielam tomēr nosveros par labu nu jau tradicionālai izglītības sistēmai, kur bērnu māca kvalificēti pedagogi. Laikam jau tāpēc, ka sevī nejūtu mega pedagoga talantu un uzskatu, ka speciālists tomēr ir un paliek speciālists - sava aroda pratējs.

Tāpat es nemēģinu sev labot zobus un izveikt operācijas, jo uzskatu, ka mediķi to var izdarīt labāk par mani, un auto remontēt atdodu attiecīgam speciālistam.... neredzu iemeslu eksperimentēt uz saviem bērniem.

Tomēr, ja cilvēki ir pārliecināti par savām spējām un prasmēm, neredzu pamato to liegt īstenot, tiesa ar rūpīgu kontroli laiku pa laikam.