No 1.jūnija mīkstinās ierobežojumus klātienes izglītības, sporta treniņu un amatiermākslas jomās

No 1.jūnija mīkstinās ierobežojumus klātienes izglītības, sporta treniņu un amatiermākslas jomās

21. May 2020, 15:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No 1.jūnija mīkstinās ierobežojumus klātienes izglītības, sporta treniņu un amatiermākslas jomās, paredz ceturtdien valdības ārkārtas sēdē papildinātais rīkojums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Izglītības un zinātnes ministrija un Kultūras ministrija izstrādās detalizētu regulējumu, kurā būs skaidrāk atrunāts tas, kādā veidā būs piemērojamas atvieglotās prasības izglītības, sporta un amatiermākslas jomās. 

No 1.jūnija būs atļauti arī klātienes valsts pārbaudījumi, tai skaitā profesionālās kvalifikācijas eksāmenu, un iestājpārbaudījumu norise izglītības iestādē izglītojamiem izglītības ieguvei pamatizglītības un vidējās izglītības pakāpē, tai skaitā profesionālās ievirzes izglītības programmās. 

No 1.jūnija būs arī atļauta bērnu nometņu norise un profesionālās tālākizglītības, profesionālās pilnveides un pieaugušo neformālās izglītības programmu mācības klātienē, tāpat būs atļautas interešu izglītības programmu mācības klātienē. 

No 1.jūnija būs atļauts rīkot amatiermākslas kolektīvu mēģinājumus iekštelpās un ārtelpās, ievērojot kultūras ministra noteikto kārtību un noteiktos sociālās, fiziskās distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumus. 

Šī prasība attieksies uz koriem, deju kolektīviem, pūtēju orķestriem, kokļu mūzikas ansambļiem, vokālajiem ansambļiem, amatierteātriem, folkloras kopām, etnogrāfiskajiem ansambļiem, tautas mūzikas grupām un kapelām, tautas lietišķās mākslas studijām vai pulciņiem un citiem amatiermākslas kolektīviem atbilstoši dibinātāja noteiktajiem nosacījumiem.