Latvijas skolēniem naudas balva par sasniegumiem

Latvijas skolēniem naudas balva par sasniegumiem

24. Aug 2016, 08:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Latvijas skolēniem par sasniegumiem starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs kopumā pienākas naudas balva 14 650 eiro vērtībā.

Ministru kabineta noteikumos par kārtību, kādā dibināmi valsts institūciju un pašvaldību apbalvojumi, noteikts, ka izglītojamam diplomu piešķir par individuālajiem sasniegumiem klātienes starptautiskajās olimpiādēs matemātikā, fizikā, ķīmijā, informātikā, bioloģijā, ja olimpiādē piedalījušās vismaz 45 valstis, informē aģentūra Leta.

Diploma piešķiršana izglītojamam par sasniegumu starptautiskajā mācību priekšmetu olimpiādē un pedagogam par izglītojamā sagatavošanu šai olimpiādei ietver arī noteiktas naudas balvas piešķiršanu.

Latviju septiņās starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs šogad pārstāvēja 26 Latvijas skolēni, savukārt uz mājām no tām pārvestas astoņas dažāda kaluma medaļas un seši atzinības raksti.

Par iegūto zelta medaļu 29.starptautiskajā informātikas olimpiādē Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolēns Aleksejs Popovs varētu saņemt 2135 eiro prēmiju. Par sudraba medaļas izcīnīšanu naudas balva 1425 eiro apmērā pienākas trim skolēniem - Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolēniem Ritumam Cepītim, Ņikitam Trojanskim un Reinim Irmejam par godalgu attiecīgi ķīmijas, bioloģijas un fizikas olimpiādēs.

Bronzas medaļas šovasar ieguva četri skolēni no Latvijas, tādējādi katrs pretendējot uz prēmiju 995 eiro. Šādu naudas balvu varētu saņemt Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolēni Ingus Jānis Pretkalniņš un Helvijs Sebris, Rīgas 10.vidusskolas skolēns Gļebs Jeršovs, Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēns Valts Krūmiņš par godalgām attiecīgi informātikas, fizikas, ķīmijas un bioloģijas olimpiādēs.

Prēmijas 710 eiro vērtībā par atzinības rakstu iegūšanu starptautiskajās olimpiādēs pienākas sešiem skolēniem - Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolēniem Naurim Narvaišam (ķīmija), Aleksandrai Boikovai (bioloģija), Krišjānim Artim Pudulam (fizika), Reinim Cirponam (matemātika) un arī Aleksejam Popovam (matemātika), kā arī Mārupes vidusskolas skolniekam Gintam Ernestam Baudam (fizika).

Pedagogam par izglītojamā sagatavošanu olimpiādei attiecīgajā mācību priekšmetā, ja izglītojamais tajā ir ieguvis pirmo, otro vai trešo vietu vai atzinības rakstu, arī piešķir naudas balvu. Ja izglītojamais ieguvis pirmo vietu, pedagogs var saņemt 710 eiro, otro vietu - 640 eiro, trešo vietu - 570 eiro, bet par iegūto Atzinības rakstu - 500 eiro.

AVOTS: E-klase 23.08.2016.