Kas var palīdzēt tikt galā ar nakts enurēzi?

30. Jan 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad ģimene ir sapratusi, ka bērnam ir bērnu nakts enurēze, tad rodas jautājums, kā palīdzēt bērnam tikt ar to galā.

Ieteikumos, kā tikt galā ar nakts enurēzi, dalās BKUS bērnu neirologs Baiba Norīte- Lapsiņa un BKUS bērnu urologs Natālija Bozotova.

Noteikti var palīdzēt sarunas ar psihologu, smilšu vai mūzikas terapija. Tāpat speciālistu ieteikums šādos gadījumos bērnam palīdzēt, veidojot pozitīvus notikumus.

Bērnu slimnīcas bērnu neirologs Baiba Norīte- Lapsiņa kā pirmo vērtīgo paņēmienu iesaka atzīmēt kalendāra zīmēšanu: „Noteikti šis varētu būt sekmīgs paņēmiens, bet kalendārs jāzīmē nevis mammai, bet pašam bērnam. Kalendārā jāzīmē saulītes un lietutiņš. Ja ir sausa gulta, zīmējam saulītes, ja ir slapja gulta, zīmējam lietutiņu.”

Jo vairāk saulītes, jo pozitīvāki rezultāti un vecāki var piesolīt arī kādu balvu un tad bērns centīsies, lai gultiņa ir sausa- tas var būt kāds kārums vai kāda mantiņa, ko ļoti gribas, kas varētu palīdzēt bērnam sevi pozitīvi uzlādēt.

Pirms tam būtu labi, ja vecāki novienotos ar bērnu par cik saulītēm pēc kārtas viņš var dabūt kādu balvu, tad centīsies, lai gulta būtu sausa, lai dabūtu balvu – saldumu, kārumu, kādu mantu, ko ļoti gribas, tas palīdz bērnam sevi pozitīvi uzlādēt.

Tāpat noteikti jāatceras, ka teiciens – "gan jau izaugs" nav risinājums, jo bērniem, kuri cieš no nakts enurēzes, ar laiku veidojas traucēta sabiedriskā dzīve – nav iespējas doties uz nometnēm, nav iespējas ciemoties pie draugiem ar nakšņošanu. Šie bērni jūtas atšķirīgi no citim bērniem.

Vecāki mēdz uztraukties, kā reaģēt, ja bērns ir pieslapinājis gultu. „Vajadzētu, lai bērns pats ar šo gultu tiek galā un pašam novākt,” iesaka bērnu neirologs. „Bieži vien ir tā, ka vecāki par daudz jaucas šajā procesā iekšā, mammas vāc gultas un zīmē kalendārus un no tā visa nav pozitīva efekta, bērnam pašam arī jāmēģina ar šo lietu tikt galā, sevi disciplinēt un tikt mazliet galā.”

Risinājums var būt arī īpašas autiņbiksītes, kas paredzētas lielākiem bērniem. Tās izskatās gluži kā biksītes, turklāt šīs autinbiksītes var valkāt zem pidžamas vai drēbēm, tāpēc citi to, visticamāk, nepamanīs. Tās labi uzsūc mitrumu, tādējādi pasargā bērna drēbes un gultasveļu, tuklāt, tas ir risinājums kā bērns var piedalīties nometnēs vai pidžamu ballītes ar draugiem.

Māmiņu Klubs

20121202215000-45028.jpg 

DryNites® uzsūcošās naktsbiksītes ir radītas, lai atvieglotu bērnu nakts enurēzes (slapināšanas) ārstēšanu un palīdzētu bērnam atveseļoties.

Nakts slapināšana gultā skar daudzus bērnus vecumā no 4 - 14 gadiem. DryNites® sniedz diskrētu atbalstu šiem bērniem!

  • DryNites® labi uzsūc mitrumu, tādejādi pasargājot bērna un gultas veļu!
  • Tās izskatās gluži kā apakšveļa. Bērns tās viegli var valkāt zem pidžamas jeb drēbēm!
  • Nemanāmās, bet uzsūcošās naktsbiksītes ļaus bērnam doties uz nometnēm vai pārlaist nakti pie draugiem – neviens neuzzinās par slapināšanu gultā.
  • DryNites® ir radītas gan zēniem, gan meitenēm, ar atšķirīgu dizainu. Meitenēm – ar taurentiņiem, bet zēniem – ar stilīgiem močiem!

Videosarunu Iphone un Ipad skaties šeit!