Kā sabiedrībā zināmi cilvēki risinājuši problēmas skolā, darbā?

02. May 2014, 14:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šajā reizē ONLINE TV videotiešraidē varējām ieskatīties arī videofilmiņā, kurā divi sabiedrībā zināmi cilvēki dalās savā pieredzē, stāstot par to, kā viņi risinājuši dažādas ar skolu un darbu saistītas problēmas. Lasi un gūsti atziņas arī tu!

Daniels Pavļuts – bijušais LV ekonomikas ministrs

"Grūtākais, ar ko nācies saskarties – tu zini, ko tu gribi panākt, zini, ka tā ir pareizi, bet tomēr, tu to nevari izdarīt viens pats. Cilvēki īsti nesaprot, īsti netic tavam redzējumam, ir vajadzīgs daudzu cilvēku atbalsts, kura nav. Grūtākais ir saprast tajā brīdī, ka vajadzīga ir pacietība, un jāmeklē draugi. Pacietīgi jāstāsta viņiem par savu ieceri, un tad ar šiem cilvēkiem kopā var mēģināt atrisināt pakāpeniski konkrēto jautājumu. Dusmas nedod pilnīgi neko, tās cilvēkus nostāda pret tevi. Tāpēc, ja grib kaut ko panākt, svarīgi ir apbruņoties ar pacietību un atrast draugus. Šaubas un bailes ir lielākie pretinieki, un jāsaprot, vai grūtības ir tiešām problēma, ar ko jātiek galā. Dažkārt jādod sev vienkārši vairāk laika, jāļauj sev izgulēties, nevajag sevi lauzt. Aiztaisam durvis ciet – gan burtiskā, gan pārnestā nozīmē, darot vienkārši kaut ko citu. Pēc pāris dienām viss pārslēgsies, un būs cita attieksme, lietas atrisināsies."

Agnese Rakovska, viena no grupas "Triānas parks" radītājām, dziedātāja

"Atceros, ka sākumā, kad sāku darboties uz skatuves, lasīju un visu, ko par mani rakstīja, ņēmu ļoti pie sirds. Un pats labākais bija tas, ka bija ģimene, platforma, kas piepildīta ar mīlestību, elementāru sapratni par to, kas ir labs, kas ir slikts. Cilvēki var teikt, ko viņi grib, bet tu saproti – paldies, tas ir interesanti, ko jūs sakāt, bet es domāju citādāk. Ir kāds, kas tev pasaka, ka tev viss izdodas, un viss ir bijis labi."

"Dažreiz, kad redzu no malas, ka par citiem zākājas, jūtu, ka tas ir riebīgi, uzskatu, ka ir jāiestājas par to – nedari tā, iešu pie skolotājas, pārstāj. Nevajag baidīties no agresora. Bērniem, kurus kāds apceļ, jābūt tādiem, kas vai nu norij to visu, vai arī dod pretī. Gudrākais var paklusēt, bet parasti jāatceras, ka tie, kas dara ļaunu pāri citiem – nav sevišķi intelektuāli, viņi ir ļoti zemā stāvā, netalantīgi, tāpēc nevajag no tādiem baidīties. Vajag mācēt pārvarēt bailes, un saprast, zināt, ka viss būs kārtībā, jo tikai pats tu zini, kas tu esi."iesaka Agnese.

Veiksmi mācībās!

Māmiņu Klubs

20140424143630-64181.jpg