Galda spēles

Galda spēles

25. Mar 2020, 11:41 tumbalumba tumbalumba

Lai arī mācības notiek pilnā sparā, tomēr ir vēlme vakaros uzspēlēt kādu galda spēli. Tā kā man mājās aug divi puikas (4.g. un 8.g.), tad spēles tiek piemeklētas, lai abiem būtu interese un vēlme spēlēt.

Gribēju padalīties ar mūsu galda spēlēm un labprāt paklausītos Jūsu ģimeņu galda spēļu topu, kā arī kur tieka iegādātas.

1. https://www.brain-games.lv/products/pigasus

Šo spēli bērniem atnesa ZSV vecītis, lai arī izskatās ka spēle ir easy, tā tomēr nav (vismaz pieaugušajam), bērns uzvar visas reizes. Jautrība un smiekli garantēti!

2. https://www.brain-games.lv/products/farm-rescue

Ļoti bieži vēl nav spēlēta, bet ir interesanti gan pieaugušajam, gan bērnam. Spēles laikā jātrenē atmiņa, jo jāatceras kur ir paslēpies dzīvnieks.

3. Atmiņas spēle

Kartiņas ar un ap elektrību, viena kartiņa ir ko NEDRĪKST darīt (darbība NAV pareiza) un otrajā kartiņā ir ko DRĪKST darīt (darbība IR pareiza). Laba spēle, kā iemācīt bērnam, ka ar elektrību nedrīkst spēlēties un visu, kas ar to saistās. Mēs vēl prasām, lai bērni apraksta katru situāciju ar "kāpēc" viņa ir/nav pareiza.

4. https://www.toycity.lv/lv/veikals/galda-speles-un-puzles/galda-speles/trefl-spele-octopus-party-01841-5900511018417/p390015

Mazajām rociņām (pirkstiem) vieglāk uzvilkt piesūcekņus kā pieaugušajiem. Māca krāsas, kā arī loģisko domāšanu, jo jāizdomā kā pareizi salikt figūras (glāzes) pēc parauga (kartiņas). Ir divu veidu kartiņas - vieglākas un grūtakas. Mazās rociņas šmaucās un vēlas likt figūras ar rociņu, bet jāliek ir ar piesūcekņiem, kas sarežģī procesu. Spēle liek smaidīt un priecāties!

5. https://www.toycity.lv/lv/veikals/galda-speles-un-puzles/galda-speles/trefl-spele-mistakos-multi-01845t-5900511018455/p390016

Spēle gan lieliem, gan maziem. Jautrība ir garantēta. Arī attīsta loģisko domāšanu, jo tu nedrīksti sagāzt torni, ātrāk ir jāatbrīvojas no krēsliem.

 

Šīs ir mūsu top spēles pēdējā laikā. Plānā ir nopirkt UNO kārtis, jo pie draugiem šī spēle ir topā.

Kādas ir Jūsu top galda spēles?

#paliecmajas #gimenesvakari

DivuMeituMamma DivuMeituMamma 26. Mar 2020, 11:02

Mums ar četrgadnieci šajā karantīnas laikā topā ir Uno, Riču Raču, Loto.