Emīls iemācījās peldēt!

Emīls iemācījās peldēt!

08. May 2014, 15:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien Emīlam bija lielā diena. Eksāmens- ieskaite peldēšanā. Kā nekā vienu mācību gadu , katru ceturdienu otro un trešo stundu pavadīja apgūstot - peldēšanas mākslu. Cik zinu, ne katra skola piedāvā šādas iespējas. Un es priecājos, ka Emīlam ir šāda iespēja. 

20140508135836-15709.jpg

Emīlu vienmēr ir vilinājis ūdens, tas nekas, ka jūrā ledus nav izgājis, bet tak obligāti jāizmetas plikam, un jānobauda, ko sniedz šis ūdens spirgtums .  Vienmēr paticis atrasties pie, uz ūdens- teikšu, laikam tēva - senču gēni ir spēcīgi. Jo viņi bijuši peldētāji, makšķernieki, laivotāji. Viņi vienkārši bauda tās sajūtas, kad ir tuvumā ūdenim. Man personīgi pašai ir slikta pieredze, jo reiz nācas slīkt, un vairs ūdenim tik ļoti neuzticos, lai gan man gribētos to atjaunot- strikti jāstrādā ar sevi šajā ziņā. Es ceru, ka man izdosies. Bet atgriezīsimies pie Emīla!

Emīls pa vasarām, šad tad uz pāris dienām, nedēļām aizbrauca padzīvoties pa laukiem. Gar lauku vasaras māju plūst Ogres upe, un Naružina. Iepriekšējos gadus ļavām izmantot dažādus peldlīdzekļus- pūšļi uz rokām, peldmatračus, peldriņķus- visu, kas tur uz ūdens . Naružina ir sekla upe, tur parasti ļāvām bradāt, bez maz šļūkt pa grunti ar dupsi :D 

20140508141941-35843.jpg

Bet pagājušo vasaru Emīls izdomāja, ka beidzot varētu mēģināt bez palīglīdzekļiem. Un tā pāris vēl atlikušās brīvdienas laukos, iemācījās drusku noturēties uz ūdens. Protams kājas ik pa brīdim pieskārās zemei, elpošana arī nepareiza. Bet prieks, ka vismaz kādu gabaliņu ticis uz priekšu, viņam pašapziņu cēla. Paslavējām par panākumiem! 

Uzsākot skolas gaitas, jau iepriekš zināju, ka otrā klasē būs peldēšanas nodarbības, un tādēļ nesatraucos, ka bērns vēl īsti nemācēja peldēt, iemācīsies šajās nodarbībās. Teikšu tā, šajās nodarbībās viņš nostabilizēja savas prasmes, ko iemācījās kuļoties pa upi. 

Skolai bija noslēgts līgums ar mikroautobusu firmu, kas katru 4dienu sagaidīja mazos peldētājus un aizveda/atveda no peldēšanas. Braukšanas reize izmaksāja nieka 1 euro, viss pārējais bija bezmaksas. Diemžēl Emīla skolai nav peldbaseins, tādēļ izmantoja Zolitūdes ģimnāzijas baseinus. Pirmo pusgadu viņi prasmes un pamatus apguva 10m garā baseinā, kur dziļums ir kāds 1m.  Emīls nāca mājās ar prieku stāstīja, ka iemācījies, ienirt, tad apmest kūleņus un citas iemaņas. 

Un pienāca diena, kad bija bērniem jākārto pārbaudījums, par apgūto. Un vecāki bija aicināti skatīties. Es uzskatu, ka pēc iespējas jācenšas svarīgos brīžos būt klāt bērnu sasniegumos. Jo tās reizes viņiem ir īpašas. Jo redz mana/s mamma/ tētis ir bijis klāt, kad es izdarīju/ sasniedzu kaut ko jaunu. 

Ieskaite norisinājās mazajā baseinā, lai mazie peldētāji nesamulst no uzdevumiem. Sākumā notika iesildīšanās, peldēšanas veidu atsvaidzināšana. 

20140508143105-76870.jpg

Trenerīte bija stingra, tas ir labi, jo uz ūdens nav nekādi joki. Cik sapratu, katrā nodarbībā trenere izvērtēja, novērtēja katra peldētāja apguves līmeni- atzīmju sistēmā. Ieskaite norisinājās pa trīs bērniem, izsauca alfabeta secībā. Bija jāpeld kraulā pareizi ieelpojot, un tad atmuguriski. Video, kā norisinājās ieskaite. 

http://youtu.be/H7pLpb73BsQ

Emīls gods godam nokārtoja ieskaiti uz 10. Bet man ļoti patika, katra bērna entuziasms par savu darbu. Katrās acīs spīdēja centība, velme izdarīt visu labi. Ja arī kaut kas nesanāca, tik un tā viņš turpināja darīt, nevis meta plinti krūmos. 

Kad ieskaite bija nokartota, atslodze bija lielajā baseinā, kurš ir 25m garš ar vairākiem ceļiem, un dziļums šeit ir 2m, laikam. 

20140508143916-70591.jpg

Un kad ļāva lekt "bombočkā" tad jau protams lielie prieki un smiekli.

20140508144041-43226.jpg

Protams trenere ieteica, vēl nostiprināt savas prasmes arī ārpus skolas nodarbībām. Var iegādāties abonamentu.  Šeit uzzināt var sīkāk par baseinu darba laiku un cenām: 

http://www.zolitude.lv/lv/2013-10-23-19-13-29/%D1%81enas 

Man kā mammai ir gandarījums par sava dēla panākumiem. Un to ka viņš novērtē, ka viņš man ir svarīgs. Jo es atradu laiku, lai ierastos un atbalstītu viņu šajā notikumā. 

Parunāsim par to:  kā Jūsu  bērni ir apguvuši, vai apgūst peldēšanas mākslu?  Vai viņiem ir gandarījums par padarīto darbu? Vai Jums arī iekšā sirsniņa satraucās, kad mazais peldētājs mācījās peldēt? 

Ar cieņu Luīze

SKATIES VIDEO AR DĒLA PELDĒTPRASMES APGŪŠANU->>