Cik izmaksā pirmklasnieks?

Cik izmaksā pirmklasnieks?

05. Sep 2019, 14:56 SkolēnaMamma SkolēnaMamma

Jau ar lepnumu varu teikt, ka esmu ne tikai bērndārznieka, bet nu jau arī pirmklasnieka mamma. Atzīšos, ka šo jauno posmu mūsu dzīvē gaidīju ar lielām bažām, jo dēls nav no tiem, kurus varētu viegli pierunāt mācīties, sēdēt mierīgi skolas solā. Ne velti savulaik audzinātāja dārziņā teica, ka viņam būs grūti, ja pagadīsies vecās kalves audzinātāja, kura uzskata, ka bērniem jābūt bezierunu paklausībai un visu dienu jānosēž skolas solā nekustīgiem.

Lielākais izaicinājums patlaban, kamēr vēl nav sākušies mājas darbi, gan vairāk saistīts ar laika menedžmentu, jo šī nedēļa skolā ir adaptācijas nedēļa. Tas nozīmē, ka mācību stundu nav. Tā vietā tiek iekārtota klase, iepazīta skola un tuvējā apkārtne, iepazīts personāls, notiek koncerti, tiek veidoti kopīgi darbiņi. Burvīgs iepazīšanās laiks, kad apjaust, ka neesi vairs bērndārznieks, bet nu jau lielais, kurš dodas uz skolu. To, ka adaptācijas periods ir laba štelle, apstiprina arī mūsu pirmklasnieks, kurš pat iešanu uz skolu ir sajūsmā, un ar lielu lepnumu stāsta pārējiem, ka tagad iet skolā. Tajā brīdī es klusiņām pie sevis lūdzos, lai šāda sajūsma par skolu viņā saglabātos arī pēc pāris mēnešiem un gadiem.

Ja neskaita to, ka mums darbā ir jācenšas izbrīvēt daudz brīva laika, lai pagūtu bērnu aizvest uz skolu un jau pirms 12.00 viņam būtu pakaļ, paša pirmklasnieka dzīvē, šķiet, būtisku izmaiņu dienas režīmā nav. Tāpat kā iepriekš jau 21.30 saldi guļ, savukārt no rītiem ceļas tikpat agri kā uz dārziņu, jo pieradums, lai gan tagad varētu pagulēt ilgāk.

Pirmajā nedēļā uz skolu būs aiznestas visas kancelejas lietas, kas turpmāk stāvēs klasē (piemēram, krāsas, papīrus nebūs ikdienā jāstaipa no mājām uz skolu un atpakaļ), kā arī pārnestas mājas darba burtnīcas un grāmatas, kurām vēl jāpiemeklē atbilstošā izmēra vāciņi.

Atceroties no saviem skolas gadiem, cik lieli līdzekļi tika tērēti mācību grāmatu un dārgo burtnīcu iegādei, varu teikt, ka tagad ir īsta paradīze – mums pašiem nav jāiegādājas pilnīgi neviena grāmata, neviena burtnīca. Perfekti! Tik vien kā kancelejas preces.

Saskaitot kopējās izmaksas, cik mūsu ģimenei izmaksājusi pirmklasnieka palaišana skolā, apstājāmies pie 350 eiro. Tas ar skolas formu, burtnīcām, skolas somu. Trešo daļu no šīs summas veido skolas forma, kuru gan pazīstama šuvēja novērtēja kā ļoti sliktas kvalitātes, taču neko darīt – jānēsā, kādu nu skolas vadība izraudzījusies par labu esam.

Labprāt uzklausītu, cik jums izmaksāja pirmklasnieka “palaišana skolā”? Sākotnēji biju rēķinājusies, ka izmaksas būs daudzkārt lielākas, taču galu galā bija jāpērk:

  • skolas forma,
  • skolas soma,
  • sporta tērps,
  • kancelejas preces (krāsas, krītiņi, rūtiņu un līniju burtnīcas, rakstāmie, otiņas u.c. lietas, kuras ir bērna personīgai lietošanai).

Nebija nepieciešamības iegādāties nevienu darba butnīcu vai grāmatu.

Patimamma Patimamma 06. Sep 2019, 21:12

Nu cik es te saskaitīju,tad ap 250eur sanāk:
Forma
Soma
Kanceleja
Apavi