Būs jāiet uz skolu, nebūs? Būs jāvelk maska, nebūs?

Būs jāiet uz skolu, nebūs? Būs jāvelk maska, nebūs?

19. Jan 2021, 00:51 SkolēnaMamma SkolēnaMamma

Kādas jums, 1.-4.klašu skolēnu vecāki, sajūtas par skolu? Jau vairākas nedēļas tiek bumbulēts mājās un nākamnedēļ mācībām būtu jāatsakās, taču kādā formātā? Būs mācības klātienē, dalot klases atkal uz pusēm, lai nodrošinātu katram skolēnam vismaz 3 kvm? Vai vajadzēs maskas, vai arī tomēr nē (esmu jau vairākas iepirkusi, tāpēc par to man nekāda stresa)? Bet varbūt mācības notiks tikai neklātienē arī mazajiem?

Ja realizēsies pēdējais variants, tad man paliks neatbildēts jautājums, kāpēc mācības nevarēja atsākt jau tad, kad tam bija jānotiek pēc plāna, taču tā vietā tika pagarināts brīvlaiks. Tiesa, šajā ziņā neko nevaru ietekmēt un laiks jau pagājis.

Vienlaikus sociālajos tīklos lasu dažādus vecāku, es atvainojos, stulbus ierosinājumus. Viens no tiem bija visus bērnus atstāt uz otru gadu tajā pašā klasē, jo mācīšanās tāpat nekāda jēdzīgā nesanāk. Šo izdzirdot, es kļūstu par niknu lauveni, jo negribētu, ka manam bērnam vēl vienu gadu jāsēž tajā pašā klasē. Kāpēc tā vietā nevarētu mazāk svarīgus priekšmetus, piemēram, ētiku, sociālās zinības, atlikušajā mācību posmā šogad izslēgt, lai tā vietā ātrākos tempos apgūtu iekavēto matemātiku un latviešu valodu?

Vēl viena šodien lasīta “gudra” ideja ir brīvlaiku pagarināt vēl par 2 mēnešiem, jo to laikā situācija ar koronavīrusu noteikti būs uzlabojusies. Lai bērni tagad pasēžot mājās un pēc tam varēs visu vasaru mācīties bez bēdu. Kā jums šī ideja? Es no sajūsmas laužu krēslus un spiedzu! Wow, kur varēja kāds kaut ko tik gudru izdomāt! Uzreiz skaidrs, kam šim ģeniālās idejas autoram pašam nav bērnu skolas vecumā. Es jau tagad ar šausmām domāju par to, kā es motivēšu savu otrklasnieku mācīties līdz Jāņiem, kā tas sanāks šobrīd, kad bijis brīvlaika pagarinājums, kur nu vēl visu vasaru tupēt skolas solā. Es tiešām gribu to redzēt.

Jāteic, ka mans skolēns ir ļoti noilgojies pēc skolas. Vakar pat ar savu skolasbiedru telefonā pļāpāja, cik gan ļoti vēlas iet uz skolu. Šobrīd esam no apkārtnes izolējušies un, ja godīgi, atgriešanās skolas solā klātienē nedaudz biedē, tāpēc esmu gatava atkal būt par mājmācības skolotāju. Sirmo matu man jau tagad gana daudz, vēl pāris kopējā ainā noteikti neko īpaši nemainīs.

P.S. Mans otrklasnieks jau paziņoja, ka viņam nav problēmu nēsāt masku, ja to vajadzēs skolā.