Bērniem Daugavpilī pieejamas ''FasTracKids'' pirmsskolas izglītības programmas

Bērniem Daugavpilī pieejamas ''FasTracKids'' pirmsskolas izglītības programmas

29. Oct 2015, 13:19 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No š.g. novembra Bērnu un jauniešu interešu izglītības iestāde ''Saules stariņi'' piedāvā bērniem Daugavpilī mācības ''FasTracKids''  programmās ''FasTrac Fundamentals'' un ''FasTrac English''.

Daugavpils bērnu vecākiem būs iespēja inovatīvā un uz tehnoloģijām balstītā veidā attīstīt līderisma un dzīves prasmes saviem bērniem izmantojot FasTracKids programmas. Visā pasaulē ''FasTracKids'' bērnus iesaista aizraujošā mācību procesā. 56 valstīs un 22 valodās bērni mācās ar prieku. ''FasTracKids'' programmas vienlaicīgi gatavos bērnus skolai un nākotnei. Multisensora un uz bērniem orientēta mācību pieredze ir veids kā iesaistīt bērnus jēgpilnā mācību procesā. Izmantojot interaktīvu un uz sadarbību vērstu pieredzi ar starptautiski sertificētiem pasniedzējiem un mūsdienīgu tehnoloģiju aprīkotās mācību telpās.

Bērnu un jauniešu interešu izglītības iestādes ''Saules stariņi'' vadītāja Natālija Bernāne informē, ka '' 2015.gada 1.novembrī mūsu iestādē sākas  nodarbības jaunajās ''FasTrac Fundamentals'' un ''FasTrac English'' programmās . Aicinām piebiedroties aizraujošām interaktivām nodarbībām un papildināt bērna zināšanas dažādās dzīves jomās .''

''FasTracKids Latvia'' valdes priekšsēdētājs Eduards Filippovs š.g. 8.oktobrī tiekoties ar Daugavpils bērnu vecākiem atzīmēja, ka''Bērniem Daugavpilī būs pieejamas tāda paša satura, multisensorās tehnoloģijās balstītas un starptautisku sertifikāciju ieguvušu pasniedzēju vadītas mācības kā bērniem Ņujorkā, Sidnejā vai Pēterburgā. Mūsu ģimenes ir pelnījušas iegūt labāko un vecāku rokās ir sniegt iespēju bērniem augt un attīstīties, lai izpaustu talantus visplašākajās dzīves jomās''.

Programma ''FasTrackFundamentals'' ļauj izklaidējošā un interaktīvā veidā mācīt bērnam nepieciešamās prasmes, lai gūtu panākumus 21. gadsimtā. Izmantojot FasTrack mācību palīglīdzekli un mūsu metodiku, kas ir vērstas uz bērna pilnvērtīgu attīstību, programma ''FasTrack Fundamentals'' ļauj piemērot līdzsvarotu mācību pieeju attiecībā uz 3–8 gadus veciem bērniem. Programmas ''FasTrack Fundamentals'' ietvaros divu gadu garumā tiek sniegta izglītība, mācot 12 priekšmetus, sākot no nodarbībām radošā literatūrā un beidzot ar nodarbībām ekonomikā un bioloģijā. Ikvienā nodarbībā bērnam būs jāpārvar izaicinājumi, balstoties uz īpaši šim nolūkam paredzētu izklaidējošu mācību plānu, kas palīdzēs raisīt mīlestību pret mācībām mūža garumā.

Jāatzīmē, ka Daugavpils bērniem pirmajiem Latvijā būs pieejama ''FasTrac English'' programma, kas bērna vārdu krājums pabeidzot multisensoro angļu valodas programmu ir pielīdzināms Kembridžas ''Angļu valodas iesācējiem'' eksāmenam, kuram bērni gatavojas 7 gados. Angļu valoda noderēs, jo 350 miljoniem cilvēku dzimtā valoda ir angļu. Vēl vairāk ir cilvēku, kuriem angļu valoda ir otrā vai trešā valoda. Angļu valodas zināšanas palīdz veidot karjeru starptautiskās diplomātijas, tirdzniecības, transporta, izglītības un daudzās citās nozarēs. ''FasTracKidsLatvia'' sniedz atbalstu, pilnveidojot bērnu angļu valodas zināšanas, kas uzlabo bērnu domāšanas veidu un saskarsmi ar apkārtējo pasauli. Optimālais vecums citas valodas raitai apguvei ir pirms 8 gadu vecuma. FasTracKids palīdz audzēkņiem patiešām pārzināt vairākas valodas, koncentrējoties uz lasīšanu, rakstīšanu un runāšanu angļu valodā.

Pētījumi liecina, ka cilvēkiem, kuri runā vairākās valodās, aktīvāk darbojas nervu sistēma, viņiem ir plašāks pasaules redzējums, kā arī pastāv mazāka iespēja, ka viņiem dzīves otrajā pusē varētu rasties kognitīvi traucējumi. Bērniem, kuri runā vairākās valodās, ir lielāks vārdu krājums, kas palīdz viņiem izprast pasauli un tā rezultātā kļūt par labākiem skolniekiem. Visbeidzot, vairāku valodu apguve ir viena no vispaliekošākajām dāvanām, ko varat sniegt savam bērnam.