Arī Rēzeknes novada pirmklasnieki saņems dāvanu

Arī Rēzeknes novada pirmklasnieki saņems dāvanu

30. Aug 2016, 10:25 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Jau vairākus gadus, uzsākot mācības 1. klasē kādā no Rēzeknes novada izglītības iestādēm, pirmklasniekus sagaida dāvana – skolas piederumu komplekts ar pildspalvām, krāsām, plastilīnu un citām skolai noderīgām lietām, kas, iesaiņots īpaši pirmklasniekiem sarūpētos maisiņos, 1. septembrī tiks pasniegts katram mazajam skolasbērnam, informē Madara Bērtiņa, Rēzeknes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste.

Pirmklasnieka komplekta vērtība ir 21 EUR. Skolas piederumu komplekti tiek finansēti no Sociālā dienesta budžeta, savukārt komplektu iegādi nodrošina Izglītības pārvalde, ņemot vērā speciālistu izstrādātās prasības un ieteikumus, lai skolas piederumi būtu īpaši piemēroti sākumskolēniem. Komplektā bez zīmuļiem, papīra, un krāsām, ir arī ļoti kvalitatīvs plastilīns, ar ko bērnam ir viegli strādāt un kas nesmērē rokas vai galdu. Tāpat komplektam pievienots plastmasas trauciņš ar vāciņu otu skalošanai, kas ir ļoti viegls un parocīgs pārnēsāšanai, turklāt apgāžoties tas neizlīst, līdz ar to nesabojā nedz savas, nedz blakus sēdētāja skolas mantas.

Skolas palīglīdzekļu komplekts tiek izsniegts, vadoties pēc Rēzeknes novada pašvaldības 2015. gada 4. jūnija saistošajiem noteikumiem Nr. 54 „Par sociālās palīdzības pabalstiem Rēzeknes novadā” XI punktu „Pabalsts pirmklasniekiem”.

Ja „Pabalsts pirmklasniekiem” paredzēts visiem bērniem, kuri uzsāk mācības Rēzeknes novada pašvaldības izglītības iestādēs, neatkarīgi no viņu deklarētās dzīves vietas, tad „Pabalsts skolēnu ēdināšanai” pienākas tikai Rēzeknes novadā deklarētajiem bērniem. Sākot no pirmsskolas līdz pat 12. klasei simtprocentīgi tiek segti pusdienu izdevumi novada bērniem, kuri nāk no daudzbērnu ģimenēm, audžuģimenēm, trūcīgām ģimenēm, kā arī aizbildniecībā esošiem bērniem, savukārt maznodrošinātām ģimenēm ēdināšana tiek segta 50 procentu apjomā. Izņēmums ir visi 1. līdz 4. klases skolēni, kuru ēdināšanu pilnā apmērā apmaksā valsts. Lai saņemtu pabalstu bērna ēdināšanai, vecāki iesniedz Sociālajā dienestā rakstisku iesniegumu, izziņu no izglītības iestādes, kurā bērns uzsāk vai turpina mācīties. Jāatzīmē, ka pabalsts bērnu ēdināšanai netiek izmaksāts vecākiem, bet gan pārskaitīts ēdināšanas pakalpojumu sniedzējam, lai būtu pavisam droši, ka šie līdzekļi netiks izmantoti nekam citam, kā pusdienām bērniem, paskaidroja Rēzeknes novada pašvaldības Sociālajā dienestā.

Rezekneszinas.lv