Pastāsti,vai Tavam bērnam garšo augļu un dārzeņu sulas un tiec pie sulīgas balvas!

02. Oct 2016, 00:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Latvijas skolās pēc valsts un Eiropas Savienības iniciatīvas jau vairākus gadus notiek projekts “Augļi skolā”, kas paredz bērniem skolās trīs reizes nedēļā izdalīt vienu porciju dārzeņu un augļu. Programmas mērķis ir veicināt dārzeņu un augļu patēriņu skolēnu vidū, lai nodrošinātu sabalansētu uzturu, veicinātu veselīgas ēšanas paradumus un samazinātu aptaukošanos, kā arī nākotnē sirds un asinsvadu slimības.

Šobrīd programmas ietvaros tiek piesaistīti vietējie dārzeņu un augļu ražotāji, kas piegādā Latvijā audzētu produkciju - ābolus, burkānus, bumbierus, kāpostus, ķirbjus, kāļus, kolrābjus, u.tml. Diemžēl daļa skolu saskaras ar problēmu, ka daļa bērnu izvēlas neēst produktus un paliek to pārpalikums.     

Balvā izspēlēsim gardu sulu komplektu!                  

Piedalies aptaujā un dalies savā pieredzē- vai jūsu skolā darbojas programma Augļi skolā - un kā to uzlabot!

Aptaujā aicinām piedalīties līdz 3.oktobrim ieskaitot.

ViKrEm mamma ViKrEm mamma 24. Sep 2016, 11:52

Pagājušo gad bērniem skola bija burkāni, viņiem ļoti patika. Mūsu ģimenē visi bērni ir pieradināti ēst augļus un dārzeņus, daudz no tiem ir pieejami arī mums pašiem dārzā, sagribas ābolu, aiziet un paņem, vēlas bumbieru, tas arī ir pieejams dārzā, siltumnīcā ir tomāti, tie īpaši garšo mazajai meitiņai. Pašlaik ome mūs visus lutina ar rudens avenēm, tās ēdam vakaros kā citi to dara pie TV ar čipšiem. Tik gardas...Sulas, limonādes gatavojam paši no mājās veidotiem sīrupiem, ievārījumiem. Mazā meitiņa daudz dzer mazās suliņas ar salmiņu, kuras nopērkamas veikalos, pieļauju, ka labā mārketinga dēļ, mums topā ir Lupatiņu suliņas.
Ja braucam uz Poliju, viņiem veikalos ir ļoti kvalitatīvas sulas stikla pudelēs, tās pēc garšas ir tuvu dabīgi spiestām sulām un cenas ļoti pieņemamas, tas pats attiecas arī uz svaigi spiestām sulām, tās tur nav dārgas. Tad parasti sapērkam ļoti daudz un bērni tās labprāt lieto, neskatoties, vai skābas, vai saldas - gan apelsīnu, gan kivi, gan granātābolu. Lielie krājumi pazūd dažās dienās.
Labprāt, pati spiestu ābolu, vīnogu sulas, jo dārzā audzējam gan ābolus, gan vīnogas, tikai laika tam visam nepietiek.

mamma27 mamma27 19. Sep 2016, 11:48

Ari es par sulām tikai tad,ja svaigi spiestas. Pakās sulas nav nekādas veselīgās.Un tās dārzeņu sulas ne visiem garšo! Labāk tomēr augļi un dārzeņi un ogas .

nosiguldas nosiguldas 19. Sep 2016, 10:14

piekrītu

lauvinja lauvinja 15. Sep 2016, 18:41

Ja sulas būtu svaigi spiestas - man nav iebildumu, bet paku sulas ir ļoti vērtējamas kādas. Negribētu nekādus nektārus un saldinātas sulas.