5 iemesli, kāpēc 1. septembrī noteikti jāapmeklē Talsu novada muzejs

5 iemesli, kāpēc 1. septembrī noteikti jāapmeklē Talsu novada muzejs

30. Aug 2016, 13:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Talsu novada muzejs jau trešo gadu ar īpašām aktivitātēm, spēlēm un fotostūrīti atzīmē pirmo skolas dienu. Arī šogad 1. septembrī muzeja darba laikā, no plkst.10:00 līdz 17:00, muzeja apmeklējums ikvienam ir bez maksas!

5 iemesli, kāpēc 1. septembrī jāapmeklē Talsu novada muzejs:

  1. Iemēģināt roku, rakstot ar tinti. Muzeja foajē ikviens varēs apsēsties senajos skolas solos un izmēģināt rakstīt ar spalvaskātu un tinti, kā arī ieskatīties grāmatās, kas tobrīd bija gandrīz katrā ģimenē.
  2. Īpašs interjera stūrītis, kur fotografēties. Arī šogad muzeja darbinieki izveidojoši 50. – 60. gadu interjera stūrīti, kur iespējams baudīt tā laika noskaņu un fotografēties. Protams, fotografēties var arī visās pārējās muzeja, bijušās baronu Firksu vasaras mājas, vēsturiskajās telpās!
  3. Unikālas skolas sienas avīzes, kuras veidojuši skolēni. Iespēja apskatīt vienā eksemplārā veidotas skolas sienas avīzes un pionieru vienību dienasgrāmatas no muzeja krājuma, kurās aprakstīti un attēloti gan darbi, gan nedarbi skolas gaitās.
  4. Dažādas aktivitātēs visai ģimenei. Muzeja darbinieku sarūpētajās aktivitātēs būs iespējams pārbaudīt savas zināšanas, atpazīt senus priekšmetus un izveidot savu grāmatzīmi.
  5. Apskati aktuālās izstādes un ekspozīcijas. Šobrīd muzejā apskatāmas vairākas īpašas izstādes – Liepājas lietišķās mākslas meistaru „Zītars” un „Liepava” darbu izstāde, Gaidas Šilinskas unikālo grāmatas īpašumu zīmju – ex libris – kolekcija, Talsu tautas nama audēju kopas “Talse” un Talsu novada muzeja krājuma tautisko brunču izstāde, kā arī lelles, kas ietērptas Ilgas Madres, Marijas Muzikantes un Dzidras Ciparsones veidotajos dažādu Latvijas reģionu tautas tērpos.

Arī 1. septembrī muzejā apskatāmas pastāvīgās izstādes un ekspozīcijas par Talsu apkārtnes vēsturi un dabas bagātībām, kā arī iespējams nofotografēties 20. gadsimta sākuma tērpos digitālajā fotostendā.

Tiekamies 1. septembrī Talsos, K. Mīlenbaha ielā 19, Talsu novada muzejā!

AVOTS: talsumuzejs.lv