Skolas soma – smaga un dārga

Skolas soma – smaga un dārga

23. Mar 2010, 13:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai atvieglotu vecākiem bērna sagatavošanu skolai, vairāki Latvijas uzņēmumi palīdz sapost mazo pirmklasnieciņu, dāvinot gan mobilos telefonus, gan launaga kārbas, gan grāmatas un burtnīcas.

 

Kancelejas preču iegāde pirmklasnieku vecākiem varētu izmaksāt no 10 līdz 30 latiem.

 

Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju jeb 69% uzskata – lai skolēns kārtīgi sagatavotos jaunajam mācību gadam un iegādātos visu nepieciešamo, par kancelejas precēm jātērē vairāk nekā 20 latu, savukārt 35% atbildējuši, ka jāizdod vairāk par 40 latiem, liecina veikalu tīkla Maxima veiktā aptauja. Taču veikalu tīkls Maxima kopā ar trim mazajiem efektologiem un sākumskolas skolotāju ir izstrādājis skolas komplektu par 18 latiem, lai ekonomiskās situācijas saasināšanās apstākļos ikviena ģimene varētu pilnvērtīgi sagatavot savus mazos skolasbērnus.

 

 

"Ekonomiskā situācija ievieš korekcijas jebkura cilvēka ikdienā. Tāpat kā sagatavošanās svētkiem prasa papildu izdevumus, arī mācību gada uzsākšana daudzām ģimenēm tieši šogad sagādā daudz lielākas grūtības nekā iepriekš. Tāpēc sākām domāt par to, lai vecākiem palīdzētu iegādāties visas nepieciešamās kancelejas preces par ļoti pieņemamām cenām Maxima veikalos un lai mazie skolēni būtu priecīgi par krāsainajām un noderīgajām lietām," teica Maxima Latvija preses sekretārs Ivars Andiņš.

 

Arī Rimi veikalos, tuvojoties 1. septembrim, pircēju interese par skolas piederumiem pieaug. Lai nodrošinātu Rimi Latvia veikalu klientiem vislabāko šo preču piedāvājumu, ar šodienu skolēniem un studentiem nepieciešamās kancelejas preces Rimi hipermārketos un lielveikalos būs pieejamas par īpaši labām cenām – atlaides līdz pat 75 procentiem, Neatkarīgajai uzsver SIA Rimi Latvia mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Eniņa. Pēc Rimi speciālistu aplēsēm, skolas somu pirmklasniekam var nokomplektēt par 9,97 latiem.

 

Telefons drošībai

 

Vēl līdz 30. septembrim Latvijas mobilā telefona (LMT) dīleru veikalos visā Latvijā ikviens pirmklasnieks bez maksas var saņemt mobilo telefonu ar OKartes sākuma komplektu. Apmaiņā LMT lūdz pirmklasniekam atnest kādu grāmatu, kuru viņš gribētu dāvināt maznodrošinātiem bērniem ģimenēs un bērnunamos.

 

"Mobilais telefons mūsdienās ir arī kā drošības garants, jo tā ir iespēja sazināties jebkurā laikā visā LMT pārklājuma zonā, kas ir 99,75% Latvijas teritorijas. Ceram, ka dāvātais telefons kalpos vecākiem sirdsmieram un bērniem kā iedrošinājums labām sekmēm!" novēlēja LMT viceprezidents Andris Forstmanis.

 

Lai saņemtu bezmaksas mobilo tālruni, vecākiem līdzi jāņem pirmklasnieka dzimšanas apliecība.

 

Dvīņi Roberts un Edgars ar tēti Gintu bija vieni no pirmajiem, kas saņēma telefonus. "Esmu priecīgs, ka viņiem tagad būs telefons, jo tā tiešām ir drošības sajūta, ka jebkurā brīdī varēšu ar viņiem sazināties un puikas varēs man piezvanīt. Paldies par šādu dāvanu!" priecājās dvīņu tētis.

 

Veselīgam launagam

 

Veikalu tīkls Rimi katram pirmklasniekam dāvina launaga kārbas ar veselīgiem našķiem – pienu Lāsēns, saldu putru Axa un Hooper šokolādes batoniņu, ko sarūpējuši uzņēmumi Rīgas piena kombināts, Rīgas dzirnavnieks un Laima. Rīgas skolās bērniem izsniegs talonus, kurus Rimi hipermārketos varēs apmainīt pret launaga kārbām, bet pārējie pirmklasnieki šīs kārbas saņems skolās.

 

"Kopumā Rimi Latvia ir sagatavots vairāk nekā 20 000 šādu dāvanu. Lai gan šo ideju sākām īstenot jau pirms vairākiem mēnešiem, mums neviens nevarēja precīzi pateikt, cik bērnu šogad sāks skolas gaitas. Zvanījām uz katru rajonu, lai noskaidrotu, cik pirmklasnieku varētu būt," pastāstīja Z. Eniņa.

 

Rimi cer, ka launaga kārbas arī tiks lietotas un mammas savām atvasēm katru dienu uz skolu dos līdzi veselīgas uzkodas, kas bērniem dos spēku un palīdzēs mācībās.

 

Veselības ministrijas pētījums liecina, ka pirmklasnieki parasti ēd pusdienas skolas ēdnīcā, bet uzkodām izvēlas neveselīgus dzērienus un pārtikas produktus, kas ir bagāti ar taukvielām, sāli vai cukuru. Tāpēc vecāku līdzi iedotās uzkodas ne tikai nodrošinās bērnus ar veselīgāku launagu, bet vienlaikus arī mudinās izvēlēties veselīgāku pārtiku, veidojot to par ieradumu.


Grāmatas un burtnīcas

 

1. septembrī, Zinību dienā, Zemkopības ministrija sadarbībā ar biedrību Mārketinga padome vairāk nekā divdesmit tūkstošiem Latvijas pirmklasnieku dāvās Zaļās karotītes burtnīcu. "Savas skolas vārdā vēlos teikt lielu paldies Zemkopības ministrijai un biedrībai Mārketinga padome par vēl vienu skaistu dāvanu skolēniem. Jauko burtnīcu pasniegšana pirmajā skolas dienā jau izveidojusies par tradīciju, kas kalpo kā palīglīdzeklis, kā skolēnos veidotu patriotismu," sacīja Mārupes pagasta pamatskolas direktore Sigita Sakoviča.

 

Liepājā pirmklasnieki dāvanā saņems arī jaunu krāsojamo grāmatu Dzīvo zaļi kā Liepājas lauvēns. Šī ir jau septītā krāsojamā grāmata Liepājas bērniem par savu pilsētu, ko sadarbībā ar Liepājas jaunajiem māksliniekiem Marutu Eisteri un Vilni Bulavu reizi gadā sagatavo Liepājas domes sabiedrisko attiecību un mārketinga daļa.

***

UZZIŅAI

 

Cik izmaksā skolasbērna soma?

 

Mugursomā – blociņš, krāsainais papīrs, rasēšanas papīrs, plastmasas mape, līme, plastilīns, pildspalva, kalkulators, lineāls, zīmēšanas albums, zīmulis, krāsainie zīmuļi, dzēšgumija, flomāsteri, zīmuļu asināmais, guaša krāsas, akvareļu krāsas, otiņas, šķēres, burtnīcas, burtnīcu vāciņi, kartons un penālis.

 

Tirgotāju aprēķini

 

Maxima Latvija Ls 18

Rimi Latvia Ls 9,97

Vecāku aplēses

16% aptaujāto vecāku Ls 15

14% aptaujāto vecāku Ls 20

14% aptaujāto vecāku Ls 25

20% aptaujāto vecāku Ls 25–40

36% aptaujāto vairāk vecāku nekā Ls 40

 

www.nra.lv

31. Aug 2009, 15:54

mums līdz skolai vēl bikin jāpagaida😀man prieks,ka nav galva jālauž...

rita123 rita123 31. Aug 2009, 12:32

Piekrītu ievukitis,es arī pricājos,ka mums vēl nav sācies skolas laiks😀

31. Aug 2009, 15:54

mums līdz skolai vēl bikin jāpagaida😀man prieks,ka nav galva jālauž...

31. Aug 2009, 13:55

Nu vismaz labi, ka kaut kur tiek domāts par skolniekiem un rīkotas akcijas

rita123 rita123 31. Aug 2009, 12:32

Piekrītu ievukitis,es arī pricājos,ka mums vēl nav sācies skolas laiks😀