Skolas dēļ bērns palaidnis?

Skolas dēļ bērns palaidnis?

29. Mar 2012, 20:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādēļ uzsākot skolas gaitas, bērna uzvedība pamatīgi pasliktinās? Kaut arī nu jau pirmais skolas gads ir beidzies un bērnam būtu bijis vajadzīgs aprast ar jauno situāciju, viņa uzvedība tikai pasliktinās. Mājas darbiem vajadzīga liela piespiešanās, skolā arī tikai sliktas atsauksmes. Ar ko ir saistīta šāda uzvedība? Ko darīt mammai? Māmiņu Klubam savu problēmu uztic kāda mūsu lasītāja.


Atbildi sniedz Sieviešu Kluba eksperte, Solvita Vektere, geštaltterapeite.

 

„Šis nu ir gadījums, kad man diemžēl jāsaka, ka māmiņai būtu ieteicams pašai personīgi pakonsultēties ar kādu speciālistu. Varbūt var aiziet pie skolas psihologa. Varbūt pie psihoterapeita, jo iemesli, kādēļ bērniņa uzvedība ir mainījusies, ir ļoti, ļoti daudz.

 

Protams, skolas gaitas ir stresa faktors, bet tas, ka šis stress ir ieildzis visa mācību gada garumā, rada iemeslu bažīties. Varbūt bērnam mājās trūkst atbalsta? Bērni jau neprot runāt tā, kā pieaugušie. Viņš nezina emociju nosaukumus un izpausmes, tādēļ viņam ir grūti noraksturot, kā viņš jūtās. Lai atbrīvotos no sava iekšējā apjukuma, bērniņš izpauž emocijas kā māk – lauž mantas, neievēro disciplīnu, neklausa.

 

Iemesls tik krasai bērna uzvedības maiņai var būt arī pārtikas maiņa vai neharmoniskās vecāku attiecības. Bērns ir kā spogulis pieaugušo attiecībām. Kādreiz ir tā, ka pieaugušie ir pieklājīgi un ārēji izturās viens pret otru labi, bet zemapziņā viens otru neieredz. Bērns to jūt un izpauž savas emocijas kā nu vien māk.

 

Šai mammai, kas uzdod jautājumu, ieteiktu aiziet pakonsultēties pie speciālista, lai saprastu, kas ir problēmas patiesais iemesls, lai rastu arī tai risinājumu.

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

 

Kā tava bērna uzvedība mainījās, kad viņš uzsāka skolas gaitas?

03. Jun 2011, 09:38

bet noteikti ir grūti, gribas jau, lai bērns ir rātns un paklausīgs, kur nu vēl mācības!
Lai jums viss izdodas!

03. Jun 2011, 09:36

mēs vēl neejam skolā!