Rīgas skolēni jaunajā mācību gadā mēnešbiļetes varēs iegādāties bez steigas

Rīgas skolēni jaunajā mācību gadā mēnešbiļetes varēs iegādāties bez steigas

16. Mar 2010, 18:19 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja atbalstīja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" ierosinājumus saistībā ar Rīgas skolēnu pārvietošanos pašvaldības sabiedriskajā transportā jaunā mācību gada sākumā.

 

SIA "Rīgas satiksme" komiteju informēja, ka 15.septembrī beidzas termiņš, kad jāatjauno datu bāze par braukšanas maksas atvieglojumiem, kas pienākas Rīgas skolēniem. Taču tik īss termiņš varētu būt saistīts ar steigu un lieku stresu.

 

Tiem 1.-9.klases skolēniem, kam ir personalizētās viedkartes, atlaides tiks atjaunotas automātiski, izmantojot tikai viedkartē ieprogrammētos dzimšanas datus. Šiem skolēniem nebūs jāierodas klientu apkalpošanas centros. To nāksies darīt tikai tiem, kam nav nokārtota personalizētā viedkarte. Lai nokārtotu personalizēto viedkarti, varēs ierasties vai nu personīgi, līdzi ņemot izziņu, ka skolēns mācās konkrētā mācību iestādē, vai arī skolas pārstāvim jāiesniedz kolektīvs pieteikums.

 

10.-12.klašu skolēni savās personalizētajās viedkartēs mēnešbiļeti ar atlaidi varēs iegādāties līdz 15.septembrim un lietot tās, līdz beigsies derīguma termiņš. Šajā laikā gan būs jāapmeklē "Rīgas satiksmes" klientu apkalpošanas centrs un jāatjaunojas datu bāzē, lai atlaides varētu izmantot arī turpmāk.

 

Tiem, kas vēl nebūs saņēmuši personalizētu viedkarti, "Rīgas satiksme" septembrī un oktobrī savā biļešu kasē un klientu apkalpošanas centros nodrošinās mēnešbiļešu pārdošanu arī uz viedbiļetēm. Šajā gadījumā skolēniem, izgādājoties mēnešbiļeti, būs jāuzrāda skolēna apliecība, un arī braukšanas biļete būs derīga, uzrādot skolēna apliecību (līdz 6.septembrim tā varēs būt arī nepagarināta).

 

Avots: LETA

25. Aug 2009, 21:08

Skoleniem vispar vajadzeja par brivu tos talonus, bet musu nabadzīgā valsts jau nevar neko atljauties.....

25. Aug 2009, 21:08

Skoleniem vispar vajadzeja par brivu tos talonus, bet musu nabadzīgā valsts jau nevar neko atljauties.....