Rīgā nepalielinās maksu par bērnu interešu pulciņiem

Rīgā nepalielinās maksu par bērnu interešu pulciņiem

15. Mar 2010, 09:11 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rīgas dome jaunajā mācību gadā maksu par interešu izglītības nodarbībām nepalielinās.

 

Liela daļa no interešu izglītības Rīgas pilsētā ir par brīvu vai nelielu samaksu, un, kā jau iepriekšējā mācību periodā, papildu finansējums no vecāku iemaksām būs nepieciešams tehniskās vai lietišķās jaunrades pulciņiem, kuru uzturēšanai vai iemaņu apgūšanai jāiegādājas darbagaldi, tehniskais aprīkojums, materiāli, darba rīki vai krāsas, piemēram, zīda vai porcelāna apgleznošanai, lidmodeļu konstruēšanai, stikla apstrādei.

 

Rīgas domes lēmums par maksas pakalpojumiem interešu izglītības iestādēs ir noteicis maksimālo dalības maksu - kultūrizglītojoša rakstura pulciņos līdz pieciem latiem, tehniskajā jaunradē - līdz desmit latiem, sporta dejās līdz 15 latiem mēnesī.


Lielākais vairums pulciņu gan skolās, gan interešu izglītības iestādēs pastāvēs, bet turpinās strādāt ar "mazāku jaudu".

 

RD pārstāvji norādīja, ja deju pulciņš darbojās sešas stundas nedēļā, šajā mācību gadā nodarbību skaits būs samazināts par vienu līdz divām stundām. Izglītības iestādes patlaban izvērtē, kuru pulciņu darbība ir obligāti saglabājama, bet kuriem darbība uz laiku tiks apturēta. Tādi pārsvarā būs pulciņi, kuros iegūtās iemaņas var paralēli izkopt mācību procesa laikā, piemēram, bibliotekāru vai vēsturnieku pulciņš.

 

Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departaments ir noteicis, ka tiks saglabāti pulciņi, kas bērnos kopj un attīsta izpratni par kultūras vērtībām, kā arī kolektīvi, kuri gatavojas X Latvijas skolu jaunatnes un deju svētkiem 2010.gadā. Saglabāti tiks arī teātri, vokālie ansambļi, folkloras un mazie mūzikas kolektīvi, aģentūrai LETA skaidroja Bērnu un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna.

 

Nodrošināti tiks arī lietišķās un vizuālās mākslas pulciņi, atbalstītas tehniskās jaunrades nodarbības, kas attīsta bērnos praktiskās, sadzīvē nepieciešamās iemaņas un sports, kas veicina bērnu un jauniešu fizisko attīstību.

 

5.septembrī Vērmanes dārzā no plkst.12 līdz plkst.17 notiks informatīvais pasākums "Nāc un piedalies". Kura laikā varēs iepazīties ar brīvā laika pavadīšanas un interešu izglītības iespējām, ko mācību gada laikā var izkopt un pilnveidot departamenta padotības interešu izglītības iestādēs, ik rudeni šajā pasākumā piedalās gan bērni un jaunieši, gan vecāki.

 

Avots:

LETA