Piesakies vasaras nometnei!

Piesakies vasaras nometnei!

29. Feb 2012, 16:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ik gadu, strauji tuvojoties bērnu un jauniešu vasaras brīvlaikam, vecāki sāk domāt par to, kur un kā viņu bērni pavadīs vasaras brīvlaiku. Savukārt bērni un jaunieši vēlas, lai vasaras brīvdienas būtu interesantas, ar aktīvu atpūtu, piedzīvojumiem un aizraujošiem pasākumiem piepildītas. Viena no labākajām iespējām gan vecākiem, gan bērniem – bērnu un jauniešu vasaras nometnes.

 

Vasaras nometnes ir ne tikai interesants piedzīvojums, bet tā ir arī iespēja bērniem un jauniešiem iesaistīties dažādos eksperimentos un atklājumos dabā un telpās kopā ar saviem vienaudžiem, doties ekskursijās un pārgājienos, veidot dažādus radošos darbus, iegūt jaunas zināšanas un prasmes.

 

Nometnes tiek rīkotas dažādām vecuma grupām. Šogad tiek piedāvātas tematiski daudzveidīgas nometnes, kurās bērniem pavadīt sava vasaras brīvlaika dienas. Tiek organizētas gan dienas, gan diennakts nometnes, kā arī vecāki var izvēlēties savam bērnam piemērotāko nometnes norises laiku, vietu un ilgumu. Nometņu izmaksas kā jau katru gadu ir atkarīgas no to atrašanās vietas, ietvertās programmas - tajās plānotajām aktivitātēm, kā arī ēdināšanas un piedāvātajiem sadzīves apstākļiem.


Kas jāzina vecākiem, kuri vēlas pieteikt savu bērnu vasaras nometnei?


Pirms vecāki piesaka savu bērnu kādā nometnē, viņiem ir tiesības interesēties, vai izvēlētās nometnes vadītājam ir obligāti nepieciešamā apliecība, ka viņš ir apguvis Izglītības un zinātnes ministrijas akreditētu bērnu un jauniešu nometņu vadītāju kursu programmu un saņēmis attiecīgu apliecību. Tāpat arī vecāki drīkst interesēties par nometnes vadītāja pieredzi darbā ar bērniem un jauniešiem. Vecāki var iepazīties arī ar nometnes programmu un plānojumu pa dienām. Par to, vai nometne ir atbilstoša visiem prasītajiem standartiem, iespējams uzzināt interneta vietnē www.nometnes.gov.lv

 

Lai bērns varētu piedalīties nometnē ir:

-         jānoslēdz līgums divos eksemplāros ar nometnes organizētāju par dalībnieka uzņemšanu nometnē

-         jāaizpilda speciāla anketa, kurā jānorāda dažādas ziņas par dalībnieku

-         jāiesniedz izziņa par bērna veselības stāvokli no primārās veselības aprūpes ārsta

Pirms došanās uz izvēlēto nometni vēlams noskaidrot informāciju par lietām, kuras ir nepieciešamas dalībniekam ņemt līdzi. Tāpat arī būtu jānoskaidro, kā tiks organizēta dalībnieku nokļūšana nometnes vietā un atpakaļ un kā būs organizēta dalībnieku apciemošana nometnes laikā.

Vecākiem būtu jānoskaidro arī nometnes adrese un kontakttālruņu numuri nometnes norises laikā, kā arī, kādi sadzīves apstākļi tiek nodrošināti nometnē.

Plašāka informācija par Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiāli atbalstītajām vasaras nometnēm pieejama  šeit.