Pētījums: 64% Latvijas skolēnu skolas uzskata par drošām, Lietuvā - tikai 8%

Pētījums: 64% Latvijas skolēnu skolas uzskata par drošām, Lietuvā - tikai 8%

05. May 2011, 12:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Latvijā skolas par drošām uzskata 64% aptaujāto skolēnu, savukārt tikai 8% Lietuvas skolēnu skolas uzskata par drošām, noskaidrots žogu ražotāja "Betafence" veiktajā pētījumā.

 

77% aptaujāto lietuviešu uzskata, ka skolas Lietuvā varētu būt drošākas, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Betafence" pārstāve Kristīne Atraste.

 

""Betafence" pētījums Lietuvā atklāj, ka pārliecinoši priekšplānā tiek virzīta nepieciešamība skolās ieviest videonovērošanu. Kā svarīgs aspekts tiek minēta arī vajadzība pēc apsardzes, žoga vai par magnētiskajām identifikācijas kartēm," skaidroja Atraste.

 

Savukārt Latvijā puse pētījuma respondentu atzina, ka, lai vairotu drošību skolās, jāmaina pašu skolēnu attieksme pret drošību. Katrs trešais uzskata, ka drošība paaugstinātos, ja skolēniem būtu pieejams vairāk informācijas par drošību un bīstamām situācijām. Turklāt katrs ceturtais skolēns norāda, ka drošību uzlabotu iežogota skolas teritorija, informēja Atraste.

 

Abās valstīs aptaujātie pārliecinoši par drošu skolu atzīst skolu bez vardarbības. Latvijā to norādījuši pat 56% pētījuma respondentu.

 

Uzņēmums "Betafence" sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru Latvijā aptaujāja aptuveni 500 bērnus vecumā no 10 līdz 15 gadiem, Lietuvā šajā vecuma grupā tika aptaujāts aptuveni 1000 skolēnu. No Latvijā aptaujātajiem skolēniem 26,73% bija no Rīgas, 45,19% no citām pilsētām, bet 28,08% aptaujāto pārstāvēja lauku skolas, informēja Atraste.

 

Žogu ražošanas uzņēmums "Betafence" šogad Latvijā īsteno vairākas aktivitātes skolu drošības jomā. Uzņēmums sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju, Valsts bērnu tiesību inspekciju un Valsts izglītības satura centru nākamajā mācību gadā turpinās izdot drošības izdevumu skolām "Drošības minimums". Vasarā ir plānots arī veidot foto stāstu par drošību skolēniem, kurā tiks izspēlētas dažādas drošības situācijas skolas un mājas apkaimē, kā arī situācijas klasēs un skolās starpbrīžu laikā.

 

"Betafence" ir lielākais nožogojuma ražotājs Eiropā ar lielāko produkcijas rūpniecības akciju paketi. "Betafence" žogu sistēmas tiek plaši pielietotas gan augstas bīstamības teritorijās, gan industriālajos rajonos, gan arī privātmāju un sabiedriskajos objektos.

 

"Betafence" kopumā ir 12 ražotnes 11 valstīs Eiropā, Āzijā un Āfrikā. "Betafence" produkcija tiek pārdota 100 pasaules valstīs.

 

Vai Tu sava bērna skolu vai bērnudārzu uzskati par drošu?