Pastāstiet bērnam par dinozauriem!

Pastāstiet bērnam par dinozauriem!

06. May 2012, 11:41 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērniem vienmēr interesē noslēpumainā pagātnes pasaule. Paplašiniet bērna redzesloku, stāstot viņam dažādus stāstus par senākiem laikiem. Iepazīstiniet mazuli ar dinozauru dzīvi! Viņam, nešaubīgi, būs interesanti un aizraujoši klausīties tādos stāstos!

 

Pastāstiet bērnam par viņu eksistenci vienkāršā formā, izmantojot grāmatas ar dinozauriņiem, bildītes. Labi der arī enciklopēdijas. Jūs lieliski pavadīsiet laiku, iegriežoties tālajā pagātnē, kas pilna mīklu, brīnumu un noslēpumu.

 

Varat pastāstīt šādus faktus:


1. Dinozauri dzīvoja miljoniem gadu atpakaļ. Apmēram 230 miljonu gadu atpakaļ parādījās pirmie dinozauri, bet pēdējie no tiem izmira apmēram 65 miljonu gadus atpakaļ. Cilvēce eksistē apmēram 2 miljonus gadu, tas ir tikai īss mirklis, ja salīdzina to ar dinozauru eksistences perioda garumu.

2. Dinozauri – tie ir reptiļi, kuri mūsdienās salīdzināmi ar krokodiliem, čūskām un bruņurupučiem.

3. Tie ir milzīgi dzīvnieki, kas dzīvoja uz sauszemes un tiem bija sausa āda. Atšķirībā no putniem, kuru olas ir trauslas, reptiļu olas bija ādas apvalkā.

4. Zinātnieki ir iepazinušies ar apmēram 300 dinozauru veidiem. Viņu vidū bijuši ir gan milzīgi, gan mazi dinozauri, gan zālēdāji, gan plēsēji.

5. Dinozauru atliekas atrastas klintīs, kuras spējušas tās saglabāt ilgu laiku. Pārakmeņojušās seno radību atliekas atrod arī smiltīs, mālā. Vesela dinozaura atrakšana reizēm var prasīt pat vairākus mēnešus un gadus.  

6. Dinozauri dzīvojuši, izmantojot visas zemes daļas. To atliekas atrastas gan ASV, Anglijā, Austrālijā un pat Antarktīdā. 

7. Apmēram 65 miljonus gadus atpakaļ dinozauri izzuda ar visiem reptiļiem, sakarā ar kādām dīvainām, globālām pārmaiņām.

8. Daudzi zinātnieki uzskata, ka ap to laiku uz Zemes no kosmosa nokrituši cieti ieži, kas sacēluši milzīgus smilšu un putekļu mākoņus, tādā veidā izraisot Saules aptumsumu. Tāpēc klimats tika izmainīts un dinozauri izmira. Runā, ka dinozauri saindējušies ar jauniem augiem.

 

Bērns ar prieku un patiku klausīsies Jūsu minētos, interesantos faktos. Izstāstiet viņam, ka arī šodien zoodārzā var apskatīt daudzus mazus dinozauru pārstāvjus, kaut vai miniet krokodilus. Ekskursija uz Zoodārzu būs labākais jauniegūto zināšanu nostiprinājums!

 

Vai Jūs bērnam stāstiet par dinozauriem?

 

Lai Jums veicas interesanto pagātnes notikumu izpētē!

Māmiņu Klubs

elkra elkra 26. Jul 2011, 12:49

Manam puikam arii jau no mazotnes interesee tikai un vieniigi dinazauri.Vina istaba ir pilna ar dinazauru mantaam,kaut gan tagad interesee vairaakumaa filmas un graamatas par dinazauriem.