Latvijas vēsture būs atsevišķs mācību priekšmets

Latvijas vēsture būs atsevišķs mācību priekšmets

25. Feb 2012, 12:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Valdība otrdien atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumu pasaules vēsturi un Latvijas vēsturi skolās no nākamā mācību gada pasniegt paralēli, atdalot tos kā atsevišķus mācību priekšmetus.

 

Pāries pakāpeniski

 

Grozījumi noteikumos par valsts standartu pamatizglītībā paredz mainīt vēstures apguves modeli atbilstoši Latvijas vēstures un pasaules vēstures standartiem, no 2011./2012.mācību gada nosakot pakāpenisku pāreju uz divu atsevišķu mācību priekšmetu paralēlu apguvi pamatizglītībā no 6.klases.

 

Valsts izglītības satura centra eksperti secinājuši, ka vienota Latvijas un pasaules vēstures mācību priekšmeta sadalīšana atsevišķos Latvijas vēstures un pasaules vēstures kursos nodrošinās vēstures mācību satura proporcionālu sadali un valsts interesēm atbilstošu apgūstamo jautājumu prioritāti.

 

Mācās kopā


Patlaban skolēni no 6. līdz 9. klasei apgūst vienotu mācību priekšmetu – Latvijas un pasaules vēsturi. Laika posmā no 2006. līdz 2009. gadam 40 Latvijas skolās notika Latvijas vēstures kā atsevišķa mācību priekšmeta aprobācija. Kā atsevišķa mācību priekšmeta izmēģinājuma projekts īstenota arī pasaules vēstures standarta projekta mācību satura aprobācija. Tika secināts, ka dalīta Latvijas vēstures un pasaules vēstures apguve ir vairāk motivējusi skolēnus pievērsties Latvijas vēsturei un pozitīvi mainījusi viņu attieksmi pret to.

BNS

Foto: LETA