Kā palīdzēt bērnam laikus pieslēgties mājas darbiem?

Kā palīdzēt bērnam laikus pieslēgties mājas darbiem?

28. Aug 2011, 19:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja ģimenes skolnieks uzreiz pēc skolas negrib mācīties un tad, kad beidzot pilda uzdoto, to dara līdzās televizoram vai sēžot dīvānā, ko darīt? Kā bērnu ieinteresēt atgriezties pie sava rakstāmgalda?


Vislabākā mācību vieta, protams, ir pie sava rakstāmgalda. Ir jāsaprot, kurā mirklī bērns sāka mācīties citur? Kādēļ? Varbūt viņš vēlas atpūsties kopā ar vecākiem, jo citā dienas laikā tam neatliek laika? Rezultātā – bērns grib pabūt kopā ar vecākiem, bet izjūt kā piespiedu darbu – mājas darbus.

 

Mēģini lauzt šo principu. Izmēģini šādu paņēmienu: katru vakaru, kad mājas darbi jau izpildīti un vakariņas paēstas, kopā ar bērnu paspēlējat kādu galda spēli vai kaut ko citu pēc bērna ierosinājuma.

 

Bet stingri norādi – ģimenē katram ir savi pienākumi un tie jāveic atbilstošajā telpā. Ne velti vakariņas tu gatavo tikai virtuvē, viesus uzņem viesu istabā un guļat guļamistabās.

 

Pārbaudi arī vai bērna mācību zona ir viņam ērta un patīkama. Vai līdzās galdam ir grāmatu plaukts, kurā ērti salikt un kad vajadzīgs arī izņemt mācību grāmatas? Vai bērna mācību zona ir iekārtota kā atsevišķs mazs kabinetiņš, kurā viņš jūtas pats sev priekšnieks? Vai pie mācību galda ir pietiekošs apgaismojums?

 

Kā tu esi tikusi galā ar bērnu mājas darbu pildīšanu? Tavējais mācās vienmēr pie sava rakstāmgalda?

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv