"Bardaks" rindā uz bērnudārzu

"Bardaks" rindā uz bērnudārzu

21. Jan 2011, 17:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aprīlī rīdziniekiem jāpārreģistrē bērni rindā uz Rīgas pašvaldības bērnudārziem. Lai gan pagājis jau pusmēnesis, tomēr šajā jautājumā gan bērnu vecākiem, gan pašiem bērnudārzu vadītājiem ir daudz neskaidrību un minējumu. Šajās dienās pie bērnudārziem valda liela rosība, dažviet - arī rindas.

 

Cik vadītāju, tik viedokļu


Apmeklējot vairākus Rīgas dārziņus, portāls TVNET pārliecinājās, ka bērnudārzu vadītājām ir dažāda informācija par gaidāmajām izmaiņām rindās.

 

Kāda vadītāja pastāstīja, ka no septembra bērnu uzņemšana dārziņā un rindas veidošanās, iespējams, būs mainīta. Dārziņā varētu uzņemt nevis konkrētu skaitu katrā gadā dzimušo bērnu, kā tas ir patlaban, bet gan bērnus to pieteikumu iesniegšanas kārtībā. Tādējādi vietu pašvaldības dārziņā varētu iegūt vecākie bērni, bet jaunākajiem, kuriem pēc līdzšinējās kārtības pienāktos vieta bērnudārzā, nāktos stāvēt rindā vēl kādu laiku.

 

2008.gada bērniem rindā jāgaida ilgāk

 

Piemēram, vietu dārziņā nākamā gada septembrī var neiegūt 2008.gadā dzimis bērns, kurš rindā būs gaidījis vairāk nekā trīs gadus. Viņa vietā uz dārziņu dosies 2007.gadā dzimis bērniņš, kura pieteikums par vēlmi iestāties dārziņā reģistrēts agrāk.

 

Vadītāja stāstīja, ka jaunā kārtība būtu izdevīga 2007.gadā dzimušajiem bērniem, no kuriem daudzi vēl nav dabūjuši vietas Rīgas bērnudārzos, savukārt bez bērnudārziem nākamgad atstātu daudzus 2008.gadā dzimušos. Vietu trūkuma dēļ galvaspilsētas dārziņos nevar uzņemt visus bērnus, un tādēļ kāds vienmēr paliks ārpus rindas.

 

Kāda cita vadītāja pastāstīja, ka viņas vadītajam dārziņam šogad uzdots uzņemt vecāko grupu audzēkņus un tādējādi mazākos šogad nepieņems.

 

Arī vairākas citas bērnudārza vadītājas pauda bažas un neziņu par iespējamo kārtības maiņu. Vadītājām ir dažādi minējumi un prognozes. Tās gaida, lai atbildīgās amatpersonas ieviestu skaidrību šajā jautājumā.

 

Vairāku bērnudārzu vadītājas atzina, ka jau maijā sāk jauno grupiņu komplektāciju, taču vēl tagad, aprīļa vidū, tām nav skaidrības, cik un kurus bērnus uzņems. Vadītājas bija atturīgas prognozēs, vai konkrētais bērns dabūs vietu dārziņā.

 

Arī vecāki ir nobažījušies par izmaiņām.

 

Rindas un rosība

 

Portāls TVNET novēroja - lai gan pārreģistrēt rindu bērnudārzā var līdz pat aprīļa beigām, tomēr jau mēneša sākumā dārziņos valdīja liela rosība un vecāki, gaidot pārreģistrācijas iespēju, stāvēja pat rindās.

 

TVNET

Foto: LETA

15. Apr 2010, 19:50

nu mums laikam pēc jaunās sistēmas vispār vairs nav nekādu iespēju tikt ☹