Zoovila radītāja: Es aizgāju prom no savas darba vietas, jo nepietika laiks ne skolai, ne mājām, ne ģimenei!

Zoovila radītāja: Es aizgāju prom no savas darba vietas, jo nepietika laiks ne skolai, ne mājām, ne ģimenei!

22. Oct 2014, 23:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

- Kas iedvesmoja Tevi izveidot savu biznesu? Kā nonāci līdz šai idejai?

Mana dzīve izmainījās pirms diviem gadiem, kad atgriezos Latvijā pēc vairākiem nodzīvotiem gadiem Anglijā un Amerikā. Sākumā es baudīju dzīvi, tur bija citādi cilvēki, vide, arī darba iespējas labākas. Taču gadi gāja, arvien vairāk sāku ilgoties pēc Latvijas. Kad atgriezos Latvijā, iepazinos ar savu tagadējo vīru un mēs pārcēlāmies uz dzīvi laukos. Dzīves ritms pilnībā izmainījās, pēkšņi no pasaules lielākajām metropolēm, kur dzīve kūsāja no kultūras pārbagātības, bija jāpievēršas dārza darbiem un mājas iekārtošanai. Radās jautājums, ko darīt ar tiem pāris hektāriem kas mums pieder? Sapratu vienu, ka kartupeļus neaudzēšu. Tad radās traka ideja, ka varētu audzēt lavandas. Pirmos stādiņus iegādājāmies lielveikalā, tie mums iznīka. Nemetu plinti krūmos, es sazinājos ar savu bijušo skolotāju Bulduru dārzkopības vidusskolā, viņa man ieteica pasūtīt jaunstādus, un mēs pasūtījām pirmos 300 lavandas stādus, kuri ļoti labi auga mūsu zemē. Kad biju iestādījusi lavandas, tad tikai sāku domāt, ko es ar viņām iesākšu. Pirmā ideja bija, kad varētu taisīt dažādus pirts spilvenus vai pirts slotas, bet tas viss palika idejas līmenī, jo pietrūka laiks, lai to realizētu.

Paralēli strādāju ofisā un mācījos universitātē. Ofisā strādājot, es nejutos, ka atrodos savā vietā, jo bija tik daudzas idejas ko gribas realizēt, tas vis prasīja laiku, bet visu savu enerģiju un idejas bija jāatdod citiem. Kad savai mammai, kura ir šuvēja, sūkstījos, par to kā man nepatīk, kad citi diktē manu dzīves ritmu, viņa man uzšuva eņģelīti, un teica, lai nolieku sev līdzās, jo eņģelītis mani sargās. Tā arī darīju, noliku uz sava galda, kur eņģelīis atradās visu laiku līdzās. Katru dienu skatoties uz eņģelīti, man radās ideja, ka mamma varētu šūt mantiņas, un tajās varētu pildīt kaltētus lavandas ziediņus. Tā arī dzima ideja – rotaļlietas ar lavandas pildījumu. Manai mammai arī šī ideja iepatikās. Mamma sāka šūt mantiņas, un dāvinājām visiem radiem un draugiem.

Es aizgāju prom no savas darba vietas, jo nepietika laiks ne skola, ne mājām, ne ģimenei, un biju tuvu izdegšanas robežai. Drīz vien kad aizgāju no savas bijušās darba vietas, es paliku stāvoklī, kas bija liels stimuls, sākt darīt kaut ko pašai, jo zināju kad turpmākie dzīves gadi būs jāpavada vairāk vai mazāk mājās. Nodibināju savu firmu , un ar mammu aktīvi sākām šūt mantiņas un piedalīties dažādos tirdziņos. Sākumā baidījāmies, kā cilvēki reaģēs uz mūsu produkciju, vai novērtēs mūsu ieguldīto darbu. Bijām pārsteigtas, par tik lielu atsaucību gan no klientu puses, gan no sadarbības partneru puses.

Lielākais plus savā biznesā, ir tas, ka es varu plānot pati savu laiku. Ļoti daudz laika esmu pavadījusi, studējot par lavandas pielietojumu un tās audzēšanu. No pirmajiem 300 lavandas stādiņiem esam jau izauguši līdz 2500 stādiem. Pirmos 1000 stādus iepirkām, bet pateicoties ievāktajai informācijai dažādos portālos, grāmatās un žurnālos, esmu pati sākusi pavairot stādus.

Šobrīd mūsu darinātās rotaļlietas ar lavandas pildījumu ir iespējams iegādāties jau sešos veikalos Latvijā un vienā internetveikalā. Liepājā- radošajā telpā „ Ideju Bode, Liepājas tūrisma informācijas birojā, Rīgā- studijā „ Pienene”, galerijā „ ETMO”, Jūrmalā – pašmāju darinājumu veikalā „Monarda” un internetveikalā www.madeinlv.lv.

20141017155108-98676.jpg

-Ko tieši tu radi,ar ko ir saistīts Tavs bizness un kā sākās viss tavs radošais process? Kas tevi iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašai?

Dzīvojot ārzemes, man likās, nereāli uzsākt kaut ko pašai, bet pārceļoties atpakaļ uz dzīvi Latvijā, sapratu ka, negribu strādāt darbu, kas nav neinteresants, garlaicīgs un tikai pliks naudas pelnīšanas veids.

Apvienojot zināšanas ar dizaina iespējām mēs ražojam zīmola „ Lavendertoys” mīkstās rotaļlietas bērniem un pieaugušajiem, spilventiņus, čības un acu maskas ar lavandas ziedu pildījumu.
Produkcija ir izgatavota no 100% dabiskiem, apstrādātiem lavandu ziediņiem un augstas kvalitātes auduma.

Lavandertoys izstrādājumi ir ideāla dāvana gan bērniem, gan pieaugušajiem, lai palīdzētu relaksēties pēc garas dienas, kā arī uzlabot miegu, baudītu lavandas nomierinošo smaržu un mazināt garastāvokļa svārstības.

Produkcijas kvalitāti un ekskluzivitāti nodrošina roku darbs.

Audzēts un izgatavots ar mīlestību Latvijā.

- Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Visā šajā procesā man neizmērāms atbalsts un dzinulis ir mana ģimene un meitiņa ko es gaidu, kura man ir devusi tik daudz spēkā, neapstāties ne uz vienu brīdi, attīstīties un pilnveidoties. Jau pēc pusotra gada, ko esmu nodzīvojusi laukos, atskatos cik daudz ir paveikt, par spīti visām mazajām neveiksmēm un mācīšanās no kļūdām. Tā ir māksla pateikties savām problēmām, kas mani ir piemeklējušas, jo tās man liek virzīties uz priekšu, atzīt savas kļūdas, mācīties tās labot un nepieļaut no jauna. Un tajā mirklī, kad savas kļūdas esmu ieraudzījusi, atzinusi, sasummējusi, saprotu ko vēlos darīt, un kā to darīt.

20141021095517-69525.jpg

-Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lieta? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt vairāk?

Šobrīd mums ir sava Facebook lapa- Lavendertoys un www.lavendertoys.lv.

-Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi?

Mūsu uzņēmumu sauc „ ZOOVILLA”.

Kāpēc „ ZOOVILLA”? Mēs ražojam ne tikai mīkstās rotaļlietas ar lavandas pildījumu, bet mums pieder arī dzīvnieku viesnīca. Lai nosaukums sasauktos ar dzīvnieku viesnīcu un rotaļlietām, izvēlējāmies nosaukumu „ ZOOVILLA”.

ZOOVILLA atbilst patiesībai, jo mums ir īsta villa suņiem un kaķiem, katram ir izbūvēts savs iekštelpu un āra voljērs. Paši esam saimnieki trīs lieliem suņiem un diviem kaķiem, vismaz pagaidām :) Dzīvnieku viesnīcu atvērām, jo paši saskārāmies ar šādu problēmu, kad devāmies ceļojumā, mums nebija neviena, kas pieskata mūsu mājdzīvniekus. Dzīvnieku viesnīca mums vairāk ir kā hobijs, zinām, ka no tā nekādu lielo peļņu mēs neiegūsim. Izremontējām pašu spēkiem saimniecības ēkas, ierīkojām voljērus, ar domu, ja neizdosies šī ideja, tad vismaz mūsu mājdzīvniekiem būs lepnas istabas. Dzīvnieku viesnīcu īpaši nereklamējam, kas grib, tas mūs atrod, un esam vienmēr gatavi izpalīdzēt, pieskatot citu mājdzīvniekus.

Lavendertoys rotaļlietu zīmols, tika izvēlēts tā lai būtu viegli saprotams . Izvēlējos angļu valodā, jo mūsu mērķis ir pārdot mūsu produkciju ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā un citās pasaules valstīs.

-Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Manuprāt, bez ģimenes atbalsta, nekad nebūtu paveikts tas, kas ir paveikt līdz šodienai. Liels atbalsts visās manās trakajās idejās bija jūtams no mana vīra puses, viņš atbalstīja lielāko daļu ideju, ko biju ieplānojusi realizēt. Liels izaicinājums bija ieskaidrot savam vīram, kas ir lavanda, jo viņš līdz šim zināja, tikai pāris puķes, piemēram, neļķe, roze un mārtiņroze. Iestāstīt kādu labumu dod lavanda, un tas, ka vēlos apstādīt visu mūsu īpašumu ar šādām puķēm.

Manuprāt, biznesu ar ģimeni un ikdienu ir daudz vieglāk savienot, nekā kad tu strādā kāda cita pakļautībā, jo tu pats esi savs laika noteicējs, tu pats plāno un organizē savu laiku, un esi atbildīgs par visu. Tu neesi atkarīgs no citiem, kas ir vislielākais plus. Protams, ir reizes, kad palīdzība no malas ir vajadzīga tik un tā, un ir jāprot lūgt palīdzību citiem.

- Kā kopumā raksturotu to, ko radi tu? Varbūt ir kāds firmas moto?

Mēs radām jaukas rotaļlietas bērniem un pieaugušajiem ar lavandas ziedu pildījumu. Katra mantiņa ir unikāls roku darbs. Mūsu firmas moto - Lavendertoys- mieram un labsajūtai.

- Ko tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus?

Ar savu stāstu, gribu iedvesmot, topošās māmiņas un mammas, ka jebkurai sievietei ir svarīgi realizēt sevi, un viss neaprobežojas tikai un vienīgi ar bērna gaidīšanas laiku un bērna ienākšanu mūsu dzīvē. Darīt kaut ko sev, ir tas pats kas nodarboties ar savu iemīļoto hobiju.

Daudzi domā, ka biznesu var uzsākt tikai tad, ja ir daudz līdzekļu ko ieguldīt biznesā, respektīvi, ir jāņem kredīts, lai kaut ko iesāktu. Gribu lauzt šo stereotipu, lai uzsāktu biznesu, ir jābūt lielam gribasspēkam, ticēt savai idejai un daudz strādāt pie savas idejas realizēšanas.

Vēl viens no ieteikumiem ir riskēt un neklausīties apkārtējos, kas par tavu ideju ir ļoti skeptiski noskaņoti.

UZDOD JAUTĀJUMUS 21.oktobrī un laimē Miega peli!

20141021105443-97387.jpg

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

Hobby Set dāvanu karte 20 EUR vērtībā katru nedēļu - KATRAI mammu biznesa intervijai!



20141001142247-77050.jpg

www.hobbyset.lv

21. Oct 2014, 14:37

Atvainojos, mājas lapā atradu, ka no lina auduma, bet gribēju vēl pajautāt cik ilgi aptuveni lavanda "pilda" savas labās funkcijas?

21. Oct 2014, 14:28

Fantastiski! Lieli malači jūs esat.Gribētu iegādāties savai meitai kaķi, bet no kāda materiāla īsti ir rotaļlieta? Gribas zināt cik mīksta, maiga vai pretēji ir mantiņa.

DaceT DaceT 21. Oct 2014, 13:35

Esat paveikuši satriecošu darbu!!! (f)

Es gribētu pavaicāt - cik ilgā laikā to paveicāt, sākot no pašas idejas un beidzot ar uzņēmējdarbības sākšanu? Un cik daudz līdzekļu tas prasīja?

nosiguldas nosiguldas 21. Oct 2014, 13:32

Mani vienmēr attur doma, vai tas būs rentabli. Vai tu veici tirgus izpēti, kā saprati, ka tavam produktam būs noiets. Kur meklēji un kā potenciālos klientus?

Dace Dace 21. Oct 2014, 13:22

Ideja ko esat realizējusi ir fantastiska!👍