Zoo “Rakši”

Zoo “Rakši”

22. Jun 2022, 13:55 Mamma ceļotāja Mamma ceļotāja

Zoo “Rakši” ir lieliska vieta ģimenes atpūtai, jo šeit ir daudz interesantu lietu.

Lielisks zoodārzs, kurā ir vairāk nekā 100 dzīvnieku - kamieļi, lamas, alpakas, kazas, ēzeļi, poniji, truši. Ikvienu var paglaudīt, daudzus var pacienāt ar īpašu, kasē nopirktu barību.

Dzīvnieki ir ļoti mīļi un labprāt kontaktējas.

Redzams, ka viņi te tiešām jūtas labi, ir mīlēti, pieskatīti, turklāt teritorija plaša, aploki lieli, apstākļi gandrīz kā savvaļā.

Daudzi dzīvnieki brīvi klīst pa teritoriju, pie dažiem var iekļūt aplokā.

Bērni un mēs, pieaugušie, saņēmām milzu pozitīvisma devu no saskarsmes ar tiem.

Šīs sezonas jaunums ir lemuri, - šeit par papildus maksu var iekļūt to aplokā un pabarot šos mīlīgos dzīvniekus ar augļiem un dārzeņiem.

Ak, tas ir tā vērts, tik daudz pozitīvu emociju no saziņas ar šiem dzīvnieciņiem. Šis prieks vienai personai maksā 5 eiro, un tajā var piedalīties no 5 gadu vecuma, iepriekš jāpierakstās pie kases suvenīru veikalā.

Te ir arī liels batuts.

Mini Zoo un batuts ir pieejams jebkurā nedēļas dienā, bet brīvdienās šeit var izklaidēties plašāk, ko mes arī izdarījām.

Mēs braucam ar velokartiem.

Pastaigājāmies ar lamu. Bērni lamu veda pie pavadas kā suni, runāja ar viņu, samīļoja.

Peldējām pa dīķi dzīvnieka formas elektriskās laivās.

Bērni brauca ar elektromobiļiem.

Un mēs, pieaugušie, braucām ar kamieļiem. Jā, kamieļiem, un nevis kaut kur Ēģiptē, bet tepat Latvijā.

Ēdām vietējā kafejnīcā, te ir omulīgi, ēdienkarte nav liela, bet gana pietiekama, turklāt ir oriģināli ēdieni, tā teikt parka tematikā - kamieļu piena pankūkas, tadžīns un kamieļu piena saldējums.

Ir gan zupas, gan salāti, gan žanra klasika - frī un nageti. Pieejams bērnu stūrītis.

Starp citu, parkā ir arī vietas piknikam, un tie, kas nav noskaņoti uz kafejnīcu, var paķert līdzi groziņu ar labumiem un sēsties pie galdiņa.

Un tas vēl nav viss, ja kādam nepieciešama nakšņošana, tad teritorijā ir pieejama koncepta viesnīca. 17 istabas iekārtotas marokāņu stilā un viens īpašs - "Rakši". Marokas stils izvēlēts, jo Maroka ir parka galveno varoņu kamieļu dzimtene. Viesnīcas viesiem ieeja parkā un brokastis ir iekļautas cenā.

Ir arī suvenīru veikals, kurā var iegādāties dažādus tematiskos suvenīrus, zeķes no vietējo dzīvnieku vilnas, kosmētiku ar kamieļu pienu sastāvā, rotaļlietas, balonus u.c.

Kā vienmēr, mēs šeit lieliski pavadījām laiku un iemīlējāmies Zoo “Rakši” vēl vairāk, vienmēr būsim priecīgi atgriezties un atgriezīsimies šeit vēl un vēl.