26.04 10:00-14:00
Pieteikties
Brīvo vietu skaits: 2
Tā kā Jānos bez kūkas arī neiztikt, tad piedāvāšu Jums gardas zemeņu kūkas recepti.
Kūkai vajadzēs:
- 5 EK piena;
- 150 g cukura;
- 180 g sviesta istabas temperatūrā;
- 4 olas;
- 230 g miltu;
- 1 TK cepamā pulvera;
- 400 g zemenes;
- 1 citrona miziņa.
Sakuļam sviestu ar cukuru un pa vienai maisot pievienojam olas.
Pierīvējam citrona miziņu, pielejam pienu, iesijājam miltus, kuri samaisīti ar cepamo pulveri un visu kārtīgi samaisām.
Pusi mīklas liekam veidnē un uzberam virsū sagrieztas zemenes.
Virsū uzlejam atlikušo mīklu. Cepam 180 grādos 40-45 minūtes.
Kūka gatava.
Atdzisušu pārkaisām ar pūdercukuru.
Kūka garšo lieliski!
Labu apetīti!
Priecīgus Līgo svētkus!
Vēsma