Labvakar!
Vienkāršs un ātri pagatavojams saldais, ko vasarā var gatavot ar svaigām zemenēm, bet ziemā var izlīdzēties ar kivi vai konservētiem persikiem. Vasarā tam izmanto saputotu saldo krējumu, bet es izmantoju skābo krējumu (var arī svaigos sierus). (Oriģinālā recepte no žurnāla „Pie GALDA!” – es to nedaudz pārveidoju).
Sastāvdaļas (man bija):
6 vaniļas zefīri
4 kivi
~180 g skābais krējums (es liku ar karoti, tādēļ skats nav tik skaists)...
Pagatavošana:
1. Zefīrus sadala pusītēs un katru pusi sagriež vēl 5-6 šķēlēs.
2. Kivi sagriež šķēlītēs.
3. Lēzenā traukā kārtām kārto zefīra šķēles, kivi un virsū krējumu. Tā veido vairākas kārtas.
Vasarās šo saldo taisa kolēģe ar saldo krējumu un zemenēm, tad šis saldais ir pārlieku salds, bet šajā gadījumā skābais krējums neitralizē saldo zefīru garšu.
Lai labi garšo! :)
Maija