Zefīra un kivi saldais

Zefīra un kivi saldais

14. Feb 2013, 21:50 maijbite maijbite

Labvakar!

Vienkāršs un ātri pagatavojams saldais, ko vasarā var gatavot ar svaigām zemenēm, bet ziemā var izlīdzēties ar kivi vai konservētiem persikiem. Vasarā tam izmanto saputotu saldo krējumu, bet es izmantoju skābo krējumu (var arī svaigos sierus). (Oriģinālā recepte no žurnāla „Pie GALDA!” – es to  nedaudz pārveidoju).

 

Sastāvdaļas (man  bija):

6 vaniļas zefīri

4 kivi

~180 g skābais krējums (es liku ar karoti, tādēļ skats nav tik skaists)...

 Pagatavošana:

1. Zefīrus sadala pusītēs un katru pusi sagriež vēl 5-6 šķēlēs.

20130214214640-87905.jpg

2. Kivi sagriež šķēlītēs.

20130214214755-13421.jpg

3. Lēzenā traukā kārtām kārto zefīra šķēles, kivi un virsū krējumu. Tā veido vairākas kārtas.

20130214214839-80084.jpg

20130214214903-26270.jpg

 

Vasarās šo saldo taisa kolēģe ar saldo krējumu un zemenēm, tad šis saldais ir pārlieku salds, bet šajā gadījumā skābais krējums neitralizē saldo zefīru garšu.

Lai labi garšo! :)

20130214214934-48279.jpg

Maija