Kā pirmo saldo uz paplātes celšu vitamīnu pielieto vasaru jeb ogu-augļu kokteili ar biezpiena krēmu.
Lai pagatavotu būs nepieciešams:
*3 kivi
*500 ml upenes
* 2,5 gb banāni
*500 ml evenes
* biezpiens 300 grami
*salds krējums 150 ml
*cukurs saldajam krējumam
pagatvošana:
avenes,upenes,banānus un kivi atsevišķi sablenderējam un salejam atsevišķos trauciņos
Kā nākamais solis-ņemam saputojam salo krējumu biezā konsistencē un pievienojam tam biezpienu un saujiņu avenes
Masu sajaucam.
Tālāk sablenderētos augļus un ogas pa kārtām kārtojam glāzēs vai eserta trauciņos apakšējās kārtās lejot biezākos augļus un ogas bet katrā nākamajā kārtā,kas ir šķidrāks
pa virsu liekam biezpiena masas cepurīti,ko izdekorējam ar avenītēm vai kādām citām no sastāvdaļās esošajām
Pasniedzam ar mīlestību un smaidu uz lūpām.
Šis ir vasaras deserts,jo varam ogas iegūt jebkurā laikā jo tie ir pašā briedumā,turklāt varam tās pamainīt kad kādas no tām ir beigušās,piemēram mellenes,jāņogas,ķirši,šķomenes u.tt,tajos ir daudz vitamīnu un tās atspoguļo vasaru.
Šādu desertu varam pasniegt bērniem pēc 1 gada vecuma.
Lai labi garšo,
Baiba.
esmu no Limbažu puses,Vidrižiem 😀