Gatavojam ar Stollar multivāres katlu: Vista ar ķirbi un estragonu

07. Sep 2014, 00:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

SASTĀVDAĻAS

500 g vistas gabaliņu (kāja, fileja, spārns)

200 g svaigu kukurūzas graudu*

400 g nomizota ķirbja, palielos gabalos

60 g sīpola, nelielos gabaliņos

110 g saldā krējuma

1 tējk. rupji sakapāta svaiga estragona**

150 ml vistas vai dārzeņu buljona

1 tējk. Dižonas sinepju

1/4 tējk. jūras sāls

1 tējk. svaigi maltu melno piparu

40 g cietā siera, smalki sarīvēts

50 g mandeļu skaidiņu, grauzdētas

* Ja nav pieejama svaiga kukurūza, izmanto saldētu vai konservētu (tikai nolej šķidrumu).

** Ja nav pieejams svaigs, izmanto kaltētu.

PAGATAVOŠANA

Vista, saldais krējums, Dižonas sinepes un estragons ir kombinācija, no kuras grūti atteikties. Un nevajag arī! Klasika, kas patīkami sasildīs aukstā dienā. Multivārāmā katla BMC600 traukā liec visas sastāvdaļas, samaisi, liec iekšā aparātā, aiztaisi ciet un uzstādi programmu „Multi”. Iestati 80 grādu temperatūru un laiku 3 stundas. Ļauj, lai gatavojas. Izņem ārā, uzber grauzdētas mandeles un pasniedz.

20140811093842-81337.jpg