SASTĀVDAĻAS
500 g vistas gabaliņu (kāja, fileja, spārns)
200 g svaigu kukurūzas graudu*
400 g nomizota ķirbja, palielos gabalos
60 g sīpola, nelielos gabaliņos
110 g saldā krējuma
1 tējk. rupji sakapāta svaiga estragona**
150 ml vistas vai dārzeņu buljona
1 tējk. Dižonas sinepju
1/4 tējk. jūras sāls
1 tējk. svaigi maltu melno piparu
40 g cietā siera, smalki sarīvēts
50 g mandeļu skaidiņu, grauzdētas
* Ja nav pieejama svaiga kukurūza, izmanto saldētu vai konservētu (tikai nolej šķidrumu).
** Ja nav pieejams svaigs, izmanto kaltētu.
PAGATAVOŠANA
Vista, saldais krējums, Dižonas sinepes un estragons ir kombinācija, no kuras grūti atteikties. Un nevajag arī! Klasika, kas patīkami sasildīs aukstā dienā. Multivārāmā katla BMC600 traukā liec visas sastāvdaļas, samaisi, liec iekšā aparātā, aiztaisi ciet un uzstādi programmu „Multi”. Iestati 80 grādu temperatūru un laiku 3 stundas. Ļauj, lai gatavojas. Izņem ārā, uzber grauzdētas mandeles un pasniedz.