Vīns grūtniecei un jaunajai māmiņai

Vīns grūtniecei un jaunajai māmiņai

05. Jun 2019, 00:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecība ir burvīgs dzīves posms, bet kļūšana par māti – atbildība visa mūža garumā. Jau iznēsājot bērnu grūtniecēm iesaka domāt par savu un topošā bērna veselību, taču ne vienmēr tas nozīmē pilnīgu atteikšanos no ierastā.

Bezalkoholiskais vīns tika radīts, lai papildinātu vīna industriju kā alternatīva cilvēkiem, kuri dažādu dzīves apstākļu dēļ spiesti vai nevēlas lietot uzturā alkoholu. Pirmie pieraksti par vīna destilāciju ar konkrētiem zīmējumiem ir atrodami viduslaiku arābu pierakstos 9.gs., bet 12.gs arī Itālijas robežās. Mūsdienās iegūtie bezalkoholiskie vīni ir nebeidzamu vīndaru mēģinājumu, vīnogu atlašu un vīnziņu degustāciju rezultāts.

Bezalkoholiskais vīns tiek ražots no augstas kvalitātes vīna, kas iegūts, izmantojot izplatītākās vīnogu šķirnes un tradicionālos vīna darināšanas procesus un metodes. Kad vīns ir nogatavināts līdz vēlamajam gala produktam, tad no vīna atdala alkoholu. Mūsdienās izmanto divu veidu alkohola atdalīšanas procesus - destilāciju jeb vakuum ekstrakcijas procesu (alkohols tiek izvadīts zemam spiedienam mijiedarbojoties ar temperatūru līdz 30 ̊C) vai retāk filtrējot (ar augstu spiedienu spiežot vīnu caur smalku membrānu). Rezultātā tiek iegūts alkoholu nesaturošs vīns. Vīndari dara visu iespējamo, lai bezalkoholiskais vīns pēc iespējas saglabātu krāsas, garšas un smaržas nianses līdzīgi kā tā priekštecis.

Nosaukums pasaka mums priekšā, ka alkohola saturs ir 0,0,%, ko apliecina arī šiem vīniem piešķirtais starptautiskais Halal sertifikāts. Bezalkoholiskie vīni nesatur taukus, bet kaloriju daudzums ir par 80 % mazāks salīdzinot ar tradicionālajiem vīniem (alkoholiskais vīns vidēji satur ap 100 Kcal uz 100 ml, salīdzinot ar bezalkoholisko vīnu, kurš satur vidēji tikai ap 22 Kcal uz 100 ml). Tie ir pieejami gan dzirkstoši, gan nedzirkstoši, kā arī organiski, ko apliecina Eiropas Savienības zaļās lapas logo uz pudeļu etiķetēm.

Cilvēki, kuri ievēro diētu vai lieto medikamentus, autovadītāji, sportisti, grūtnieces, sievietes laktācijas periodā vai citi, kuri kāda iemesla dēļ nelieto alkoholu, var izbaudīt bezalkoholisko vīnu kā lielisku alternatīvu pie maltītēm, darba pasākumos un svinībās draugu lokā.

SIA “Dzunba” ir jauns uzņēmums, kas piedāvā plašu bezalkoholisko vīnu un gatavo bezalkoholisko kokteiļu sortimentu no dažādām Eiropas Savienības valstīm katrai gaumei. Mūsu produkcija jau šodien ir pieejama Rīgas un Jūrmalas kafejnīcās un restorānos, kā arī mūsu Facebook lapā. Jautājiet arī savā iecienītākajā atpūtas vietā pēc glāzes atspirdzinoša bezalkoholiskā vīna.

Bezalkoholiskā vīna lietošanai nav ierobežojuma, vienkārši “DZer UN BAudi”!

Uz tikšanos vasaras brīvdabas pasākumos un Facebook!

Mūsu kontakti saziņai:

mob. 29594929 (Inese)

i.vitina@dzunba.eu

www.facebook.com/dzunba/

 

Foto: pexels.com