Viesu līči: kafejnīca un atrakciju parks Jelgavā.

Viesu līči: kafejnīca un atrakciju parks Jelgavā.

09. Aug 2021, 16:51 Somniorum Somniorum

 

Kas ir Viesu līči? Tas ir vesels atpūtas komplekss. Plašā teritorijā Jelgavas pusē var atrast gan naktsmājiņas, gan vietas piknikam un pasākumiem, gan konditoreju, restorānu un pat atrakcijas parku! 

Sākumā 1991. gadā bija dibinātā dārzeņu audzēšanas zemnieku saimniecība „Līči”, kura veiksmīgi apgādāja Jelgavas ēdināšanas uzņēmumus ar dārzeņiem, ziediem un garšaugiem. Tomēr 1998. gadā saimnieki izdomāja saīsināt šo ceļu pie klienta un atvēra savu kafe un konditoreju Zemnieka cienasts”. Ēdienu pamat sastāvdaļā ir arī vietējie piena un gaļas produkti. Jau 1999. gadā pie kafejnīcas sāka paradīties gan pārbūvētas, gan Eiropā iegādātas atrakcijas. Daļa no tiem (lielākoties dažāda veida šūpoles) paliek bezmaksas kafejnīcas apmeklētājiem. Toties citi veidoja atrakcijas parku "Līču Ganības". 

Praktiska informācija: Parks darbojas pavasara-vasaras laikā un ir domāt bērniem 2-12 gadu vecumā (līdz 45kg). Manuprāt vislabāk tas patiks bērniem 4-7 gadu vecumgrupā. Ieejas maksa ir 4eur/stundā vai 6 eur/ 2 st. bērniem līdz 2g. un jubilāriem bezmaksas, ir arī kādas citas atlaides. Vecākiem atsevišķi biļeti nav nepieciešama, ja nu vienīgi  braucienam ar traktorvilcieniņu (1.50eur). Ir trīs atrakcijas par papildsamaksu 3,00 eur 10 minūtes: ūdensbumba, elektriskie kvadracikli un elektriskais džips, bet arī bez tiem ir ko padarīt.Kopumā, šī ir unikālā vieta, jo daudzus no atrakcijām es vel līdz šim nebiju redzējusi vispār. Jā, atrakcijas nav jaunas, kādas varbūt pat saglabājušas pa tiem 20 gadiem. Tomēr kopskats ir diezgan glīts, mīlīgs un drošs.

Kādas atrakcijas te ir? Kā jau bija minēts - šūpoles: vairāk kā 10 dažāda veida šūpošanās ierīces lielākiem un mazākiem viesiem. Man iepatikās groziņ šūpoles ar ļoti lielu šūpošanas amplitūdu, kas dod lidojuma sajūtu. 

Velohopteris ir atrakcija no Nīderlandes. Tas ir ar pedāļiem minams divvietīgs vagoniņš, kurš „lido” 4,5 m virs zemes. To var darbināt arī bērns (iztestēts ar 4g vecu pusēnu), protams vecāku pavadībā.

Traktorvilcieniņš jautri taurēdams vizina bērnus un pieaugušos pa palieņu pļavām, gar tīrumiem un ziedu dobēm, tik tālu, ka palikušie gaidītāji vairs nav saskatāmi. Ja jums ir šaubas, tad iesaku arī vecākiem piedalīties, jo brauciens ir pagarš un tomēr bērniem vieniem var būt neomulīgi, bet pašiem būs jautri :).Velolaivas – ar rokturiem darbināmu ūdensratu virzītas un vadītas, vieglas laiviņas braukāšanai baseinā – lagūnā. To var katrs no 2 gadu vecuma (kā rakstā atrakcija turētāji). Man šķiet, ka tomēr labāk 3-4g, jebkurā gadījumā baseins ir pietiekami plašs, lai varētu izpeldēties, bet vecāki varētu paspēt palīgā ja tomēr tas būs nepieciešams. Visiem ir pieejamas glābšanas vestes.Vēsākā vai lietainā laikā ir pieejam slīdkalniņš zem nojumes, no kura var braukāt uz paplātēm. Citā nojumē var atrast šūpoles un klasisko slidkalniņu, kā arī tā kalpo, ka garāža visāda veida braucamiem (četriteņu vai trīsriteņu, balansējamie un pedāļu, mehaniskie un elektro braucamrīki).

Bija redzētā arī trešā nojumē, kurā tiek uzglabātas dažādas dārza spēles, bet īsti nebija pieprasīta. Protams, te ir karuseli, tradicionāli un ūdens batuti. Ir atsevišķs batutiņš mazākiem bērniem.Ir arī kaķa trase un pagarš troses ceļš. 

Viena no interesantākiem man atrakcijām ir principā mini bobroderis, citādi to nevar aprakstīt. Vismaz vienreiz ir vērts to izmēģināt!

Vienīgā atrakcija, kuru mēs nesaņēmāmies izmēģināt bija Trakais rats - ripošanai no kalna. Varbūt kādreiz..

Kopumā - iesaku iebraukt! var apvienot ar kādu citu interesantu vietu Jelgavā, bet noteikti būs ko darīt vismaz 3 stundas, ja iegriezties speciāli uz atrakcijas un uzkodam.

lauvinja lauvinja 10. Aug 2021, 13:49

Patīkami skatīties, ka foršā vieta attīstās. Šī ir laba vieta bērnu ballītēm.